Ανταρσία στο Μωριά: Να επιβάλλουμε μια οικολογική, φιλολαϊκή, διαχείριση του περιβάλλοντος

Ανταρσία στο Μωριά: Να επιβάλλουμε μια οικολογική, φιλολαϊκή, διαχείριση του περιβάλλοντος

Νοέμβριος 26, 2018 - 19:00
0 σχόλια

Η σημερινή συζήτηση για κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτροιώσεων δείχνει τα εξής:

 

1.    Την προχειρότητα που προκηρύχθηκε ο πολυδιαφημισμένος δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, που όλα τα προέβλεπε και όλα θα τα έλυνε (περιβαλλοντικά, χωροταξικά, επιστημονικά, κλπ ζητήματα)

2.    Την αποτυχία της περιβόητης ιδιωτικής χωροθέτησης που με μαγικό και γρήγορο τρόπο, θα έλυνε όλα τα ζητήματα που το κράτος αδυνατεί να λύσει. Τώρα, αν προκύπτουν και μερικά νομικά θέματα και λαθροχειρίες, στον άγιο κόσμο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (έτσι ονομάζεται κομψά η επιχειρηματική ασυδοσία), αυτά θα βρει τρόπο ο αντισυμβαλλόμενος (περιφερειακή αρχή και κυβέρνηση)  να  καλυφθούν....

3.    Την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και περιφέρειας προκειμένου να προωθήσουν την ΣΔΙΤ. Την ταξική ερμηνεία του όρου «έργο δημοσίου συμφέροντος» και την προκλητική παρέμβαση του κράτους σε μία ιδιωτική διαφορά (ιδιοκτητών χωραφιών και ΤΕΡΝΑ) παίρνοντας  το μέρος της εταιρείας, καθαρίζοντας το τοπίο για να ξεδιπλωθούν απρόσκοπτα οι κερδοσκοπικές δραστηριότητες της εταιρείας. Αν έδειχναν τον ίδιο ζήλο και ταχύτητα σε άλλα ζήτημα που αφορούν τον λαό (πχ δακοκτονία, αγροτικές αποζημιώσεις, έργα υποδομών κλπ) θα είμαστε ευτυχείς....Εκεί όμως η γραφειοκρατία και η καθυστέρηση καλά κρατούν!!

4.    Την υποκρισία των εκάστοτε αντιπολιτεύσεων: όταν είμαστε αντιπολίτευση κατηγορούμε τη ΣΔΙΤ, όταν γινόμαστε κυβέρνηση κάνουμε ότι μπορούμε, καμιά φορά και ότι δεν μπορούμε, για τη προώθησή της. Έτσι θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους, ως αντιπολίτευση να κατηγορούν την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή για το έργο και τις μεθοδεύσεις που γινόντουσαν για την υλοποίησή του και ως σημερινή κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να το υλοποίησει.  Έτσι βλέπουμε την Ν.Δ., που σαν κυβέρνηση το διευκόλυνε και το υλοποιούσε, σήμερα,   με τις ενέργειες των βουλευτών της ( 9, ανάμεσά τους και ο τ. Πρωθυπουργός)  της περιφέρειας μας, να αντιδρά για το έργο.

Ο λαϊκισμός στο απώγειό του: άλλα λέμε σαν αντιπολίτευση – να τα έχουμε καλά με τους κατοίκους και τον λαό,  άλλα πράττουμε σαν κυβέρνηση – να τα έχουμε καλά με το κεφάλαιο και τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που κερδίζουν από τις ΣΔΙΤ.

 

Τέλος, συμμεριζόμαστε πλήρως τις απόψεις των 6 σωματείων και συλλόγων που διαμαρτύρονται για την ΣΔΙΤ και την κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτροιώσεων εδαφικών εκτάσεων. Τους καλούμε αυτούς, και τον υπόλοιπο λαό της Πελοποννήσου παράλληλα με τις όποιες νομικές ενέργειες, να κινητοποιηθούν για την ματαίωση αυτού του αντιπερβαλλοντικού, αντιοικονομικού, αντιλαϊκού έργου. Στους αγώνες αυτούς θα είμαστε δίπλα τους!  Να αποτρέψουμε την ΣΔΙΤ και κάθε άλλη πολιτική που θυσιάζει τα πάντα στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Να επιβάλλουμε μια οικολογική, φιλολαϊκή, διαχείριση του περιβάλλοντος και των απορριμμάτων, μακριά και ενάντια από επιχειρηματικά συμφέροντα, που θα βασίζεται στον δραστικό περιορισμό των απορριμμάτων, στην αντίθεση στον άκρατο και άχρηστο καταναλωτισμό, στην επανάχρηση, στην ανακύκλωση. Στην τοπική διαχείριση αποκλειστικά από δημόσιο - δημοτικό φορέα.           

  

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ. ΣΥ. ΤΗΣ 26/11/2018 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.