Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά»

Ανδρέας Λυκουρέντζος: «Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά»

Ιανουάριος 19, 2011 - 16:11

 Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, επισκέφτηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, την Κω. Ο Γραμματέας συναντήθηκε με κομματικά στελέχη, τοπικούς φορείς και μίλησε σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Α. Θ. Λυκουρέντζος στην ομιλία του ανέφερε:
«Στη δυσμενή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, μας οδήγησαν οι πολιτικές κρατισμού τις οποίες εφήρμοσε το ΠΑΣΟΚ στο όνομα του σοσιαλισμού. Σήμερα οι κοινωνικές κατηγορίες με χαμηλά εισοδήματα, οι μισθωτοί, οι συμβασιούχοι, οι μικρομεσαίοι, πληρώνουν με βαρύ τίμημα τα πεπραγμένα των σοσιαλιστικών πειραμάτων. Η κυβερνητική πολιτική είναι πολιτική αναδιανομής της φτώχειας του κράτους και στερείται αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και δράσεων.
Δεκαπέντε μήνες μετά τις εκλογές η χώρα δεν έχει αναπτυξιακό νόμο και οι δυνατότητες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν αξιοποιούνται. Όπως δεν αξιοποιούνται οι ευρωπαϊκοί πόροι τις Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου, μειώνεται συνεχώς το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αδρανοποιούνται οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αυξάνονται οι φόροι αλματωδώς. Η αγορά έχει παγώσει, η ανεργία καλπάζει και έχει ήδη ξεπεράσει τις χειρότερες των προβλέψεων.
Ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί με τον καθημερινό του αγώνα να πείσει τις ελληνίδες και τους έλληνες ότι τον τόπο μας αξίζει να τον κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της ευθύνης, της ανάπτυξης, της προσφοράς για μια αισιόδοξη προοπτική, για ένα καλύτερο μέλλον.
 Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύεται με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την προάσπιση των εθνικών και κοινωνικών συμφερόντων του λαού μας. Δεν επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο της αντιπολιτευτικής τακτικής, την οποία δίδαξε το ΠΑΣΟΚ, να υιοθετούμε όλα τα αιτήματα και αν προβαίνουμε σε ακραίες ενέργειες. Καταθέσαμε την πρόταση μας για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και το μηχανισμό στήριξης, το ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η «Στρατηγική της Ελπίδας», αποτελεί φερέγγυα και αξιόπιστη πρόταση η οποία προϋποθέτει την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής.
Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Οφείλει να υιοθετήσει τις θέσεις μας και να επιδιώξει τη συστράτευτη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Αν επιμένει στη μονοδιάστατη πολιτική της, αν επιζητεί έγκριση και μόνο της ανάλγητης πολιτικής της, εμείς αρνούμεθα, να συγκατατατεθούμε. Επιμένουμε στην πρόταση μας και θα αγωνιστούμε μέχρι την έγκριση της από το λαό για να ζήσουμε το ελληνικό όνειρο, της δουλειάς, της προόδου, της επιτυχίας.»
     
Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις
 
 

Ειδήσεις: