Ανδ. Λυκουρέντζος: Εθνική ομοψυχία με υβρεολόγιο δεν γίνεται

Ανδ. Λυκουρέντζος: Εθνική ομοψυχία με υβρεολόγιο δεν γίνεται

Οκτώβριος 19, 2011 - 18:21
8 σχόλια

Δριμεία κριτική από το βήμα της Βουλής άσκησε ο Γραμματέας της Κ.Ε της Ν.Δ Ανδρέας Λυκουρέντζος στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό , στα πλαίσια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.  «Η εθνική ομοψυχία δεν επιτυγχάνεται με υβρεολόγιο. Η σημερινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού ενώπιον της Κοινοβουλευτικής

σας Ομάδας και διά αυτής ενώπιον του ελληνικού λαού αποτελεί βαρύ πλήγμα σ’ αυτό που λέγεται εθνική ομοψυχία και ενότητα, σε μία στιγμή που ο τόπος χρειάζεται πράγματι τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Φαίνεται ότι ο κύριος Πρωθυπουργός κινείται χωρίς στρατηγική. Το απέδειξε την περασμένη άνοιξη, όταν παραιτηθείς τη μεσημβρία αναθεώρησε την άποψή του το βράδυ και άλλαξε τις επιλογές του. Δεν έχει θεώρηση, δεν διαθέτει στρατηγική για τον τόπο, δεν έχει συνειδητοποιήσει την ιστορική, πολιτισμική και γεωπολιτική βαρύτητα της χώρας της οποίας ηγείται. Κι αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα της σημερινής πολιτικής ζωής. Ακολούθησε υποδείξεις, απεδέχθη δεσμεύσεις, οδήγησε τελικώς τη χώρα στην πλήρη περιπέτεια. Σήμερα βλέπουμε το θέαμα να προσκαλεί τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κι αφού πρώτα τους υβρίζει και τους θέλει ταπεινωμένους, θέλει να τους αποδεχθεί εις την χωρίαν όσων συνεργάζονται για το καλό του τόπου. Δεν γίνονται αυτά. Έχετε τη δική σας ιστορική διαδρομή, έχετε την ευθύνη σας στην Κυβέρνηση και στο κόμμα στο οποίο ανήκετε. Πείτε λοιπόν στον κύριο Πρωθυπουργό ότι δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους θεατρικού χαρακτήρα κινήσεις. Η πατρίδα έχει ανάγκη από ηγέτες οι οποίοι την πονούν, γνωρίζουν πού πρέπει να την πάνε και μάχονται να θεραπεύσουν τις αγωνίες του λαού. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα του θεάματος. Σε ό,τι αφορά αυτό το οποίο ηκούσθη προηγουμένως, σχετικά με τη νίκη της 18ης Οκτωβρίου, καλό είναι μετά από τριάντα χρόνια να συνειδητοποιήσουν οι αθεράπευτοι εραστές του πιο δογματικού σοσιαλισμού, που αρχικώς γνώρισε η χώρα, ότι ο σοσιαλισμός όπου κι αν εφαρμόστηκε είτε ως δογματικός είτε ως αυταρχικός είτε ως δημοκρατικός ένα αποτέλεσμα είχε, την ισότητα των πολιτών στη φτώχεια. Κι αυτό είναι που κληροδοτεί τελικά, δυστυχώς κύριε Υπουργέ, το κόμμα στο οποίο ανήκετε, στην πατρίδα μας. Δεν επιφέρετε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και λυπούμαι γι’ αυτό. Και ενώ εσείς προσωπικά και την εμπειρία έχετε και τη γνώση και την ικανότητα, τι κάνετε; Μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση χωρίς σχέδιο και χωρίς άποψη για τα πράγματα. Επιφέρετε ένα καίριο πλήγμα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει καλύτερους υπαλλήλους από τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης το ελληνικό κράτος σήμερα; Αντί να ασχολούμεθα με τις επιλογές μέσα από διαδικασίες οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρούνται και ως διαβλητές, θα έπρεπε όλοι να επιδιώκουμε οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης να είναι εκείνοι οι οποίοι θα στελεχώνουν το ελληνικό κράτος.
Σε ό,τι αφορά τώρα την απόδοση του βαθμού Α΄, στο χώρο της εκπαίδευσης, αν οι σχολικοί σύμβουλοι οι οποίοι κατά τεκμήριο διαθέτουν τα ανώτερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα δεν λαμβάνουν το βαθμό Α΄, τότε ποιο στέλεχος της εκπαίδευσης δικαιούται να το λαμβάνει; Και γιατί δεν δικαιούνται και άλλα στελέχη, όπως δάσκαλοι, καθηγητές να αναδεικνύονται στο βαθμό Α΄; Οι δεκατρείς μετακλητοί περιφερειακοί διευθυντές, τους οποίους ορίζει η εκάστοτε Κυβέρνηση, αυτοί και μόνο είναι άξιοι του βαθμού Α΄; Καταστρέφετε το οποιοδήποτε κίνητρο έχει ο κάθε κρατικός λειτουργός για να δημιουργήσει.  Πού φτάσαμε, κύριε Υπουργέ, μετά από είκοσι τέσσερις μήνες; Από αλλού ξεκινήσατε και αλλού μας πήγατε.
Πράγματι, αν ερμηνεύσω διαφορετικά το περιβόητο σύνθημα που θα στιγματίσει το σημερινό Πρωθυπουργό -γιατί όταν ένα μεγάλο ψέμα εκστομίζεται από έναν ηγέτη, δεν υπάρχουν περιθώρια να απαλλαγεί από αυτό το στίγμα και αναφέρομαι στο περιβόητο «υπάρχουν λεφτά»- εσείς θεωρήσατε ότι υπάρχουν λεφτά στις τσέπες και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Και αυτή η φορολογική επιδρομή και οι μειώσεις, πράγματι έτσι εξηγούν αυτό το μήνυμα.
Όμως, θα πρέπει να ξέρετε ότι ούτε σε θέση είναι να πληρώσουν την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης ούτε μπορούν να αντέξουν άλλο οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί τη φορολογική σας επιδρομή ούτε όλα αυτά με τα οποία φέρατε την ελληνική οικογένεια σε κατάσταση δυστυχίας.
Ας κοιτάξουμε, λοιπόν, μπροστά και να συνεννοηθούμε χωρίς, επαναλαμβάνω, του θεατρικού χαρακτήρα παραστάσεις του κυρίου Πρωθυπουργού. Δεν τις χρειάζεται ο τόπος.» 


8 Σχόλια

Σωτήρα μου εσύ... !!!!!

Όσο στα κόμματα θα επιλέγονται και θα ανέρχονται οι αφισοκολητές και οι κλακαδόροι των νεολαιών τους, τίποτα δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει. Κι εσύ έτσι έγινες υπουργός. όπως και τόσοι άλλοι βέβαια. Τώρα ο κόσμος θέλει κάτι άλλο δεν το καταλάβατε ακόμα; Οι δική σας πολιτική ήταν αυτή του Βατοπεδίου και των άλλων σκανδάλων δηλαδή τα προεόρτια όσων τρώμε τώρα στη μάπα. Αφήστε μας ήσυχους. Θέλουμε μια αξιοπρεπή ζωή επιτέλους. Μας τη χρωστάτε.

Ο φθόνος είναι κακός σύμβουλος,δημιουργεί μικρόψυχος ανθρώπους και ενίοτε κομπλεξικούς! Περαστικα σας κυριοι!!! εμεις έχουμε ψηφισει και εκλεξει εναν ΤΙΜΙΟ άνθρωπο που έγινε υπουργος και δεν έχει ούτε ένα σκάνδαλο στο όνομα του και εσεις το μόνο που καταφέρνετε είναι να τον αναδεικνύετε ακόμη περισσότερο! Σας ευχαριστουμε!

Ποιος φθόνος, μωρέ; Δεν τον βλέπεις; Βρείτε καναν άλλο αν θέλετε σώνει και καλά να ζητάτε την ψήφο μας (σιγά που θα ξαναδείτε ψήφο!). (Μόλις άκουσα σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι υπάρχει ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ!!! Όχι, ρε γαμώτο, όχι...)

Ωστε κανένα σκάνδαλο έ ? Για πές μας εσύ (το γνωρίζεις πολύ καλά) πόσους διώρισε και σε ποιές θέσεις κατα το σωτήριο έτος 2009 ? ο σωτήρας μας κος υπουργός?

Καλημέρα, εγώ αυτόν τον κύριο τον ψήφισα και όχι μόνο μια φορά, τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια προ εκλογής του, ήταν λοιπόν ένας αξιοπρεπής κύριος μετρημένος που κυκλοφορούσε με ένα παλιάμαξο γιατί μέχρι εκεί έφταναν τα οικονομικά του,ένα "καλό παιδί" και ύστερα ήρθε Η ΕΚΛΟΓΗ και το καλό παιδί έγινε ένας ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ που μετά από λίγους μήνες έσκασε μύτη με το νέο του λουξ αυτοκίνητο, με σπιταρόνα σε καλό προάστιο, με PRADA παπούτσι, παρακαλώ, με ύφος καρδιναλίου, με πολλά ΘΑ.. ΘΑ... Ξεχάστηκαν οι φίλοι και οι κολλητοί, τώρα δε έχει μείνει με 5(πέντε) δικούς και μόνο. Τακτοποιήθηκαν οι κολλητοί της κυρίας και μόνο, και καποιοι που είχαν δώσει χρήμα, χρόνο και όχι μόνο για την πάρτη του δεν υπήρχαν πια..... ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ "ΦΙΛΗ" που κλείνει λέγοντας: <<φίλε Ανδρέα έχει ο καιρός γυρίσματα και εδώ είμαστε και πάλι>>. Να είσαι καλά αλλά μακριά από μας και όπου θέλεις πήγαινε..........

χαχαχαχαχα!! απλα γελαω! αυτο με τους διορισμους να μας το πειτε με στοιχεια κυριοι και κυριες ΣΤΟΙΧΕΙΑ! γιατι εγω θυμαμαι πολλες φορες δηλωση του Υπουργου που έλεγε εγω δεν υποσχομαι διορισμους γτ δεν μπορω να διορισω ειναι όλα μέσω ΑΣΕΠ. δεν πειραζει συνεχιστε να τα λετε... απλα εκτιθεστε! όσο για το αμάξι ναι ναι ναι διαβάσαμε κ εμεις το δημοσίευμα σ σχετικο μπλογκ και συγκινηθήκαμε που κάποιος θυμήθηκε το ιστορικό MASDA με το οποιο κυκλοφορούσε ο Υπουργός. Βέβαια αυτό το αυτοκίνητο δεν εμφανίστηκε ποτε σε προεκλογική εκστρατεία άρα μ κάνει εντύπωση πως η κυρία αναφέρει κάτι τέτοιο αφού το είχε αποσύρει καιρό πριν. το λουξ αυτοκίνητο είναι το Βουλευτικό αυτό το οποίο του παρέχει η Βουλή και είναι το μόνο το οποίο έχει στην κατοχή της η οικόγένεια όπως μπορείτε να δείτε και απο σχετικό πόθεν έσχες. και το PRADA παππουτσι... κ εδω είστε λάθος... GUCCI ήταν!!! είναι απλα τραγικά αυτα που λέτε και εδώ κύριοι φαίνεται ο φθόνος ή ζήλεια και ο κομπλεξισμος μερικών. Α και το σπίτι ακόμη το είχε πριν βγει βουλευτης! δεν πειραζει... λετε λετε για να γελαμε εμεις που ξερουμε!!!!