Ανάλογο με τον μήνα το ποσό επιδότησης ρεύματος από το κράτος

Ανάλογο με τον μήνα το ποσό επιδότησης ρεύματος από το κράτος

Οκτώβριος 17, 2021 - 10:21
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Ο χειμώνας που έρχεται, προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολος για τους καταναλωτές, καθώς οι αυξήσεις στην ενέργεια θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά.

Το οικονομικό επιτελείο και ο Πρωθυπουργός έχουν προαναγγείλει επιδοτήσεις οι οποίες για το ρεύμα, σύμφωνα με το Mega, θα καθορίζονται ανάλογα με τον μήνα που διανύουμε.

Για τον Σεπτέμβριο, η επιδότηση από το κράτος είναι 9 ευρώ τον μήνα, ενώ από τον Οκτώβριο και μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι 18 ευρώ τον μήνα.

Η πραγματική μέση αύξηση θα είναι 2 με 3 ευρώ τον μήνα, αντί για 20 ή 50 ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι όσοι καταναλώνουν μηνιαία έως 300 κιλοβατώρες.

Σε υψηλότερες καταναλώσεις, από 300 έως 600 κιλοβατώρες δηλαδή, θα υπάρχει έκπτωση από τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Ως προς τα κοινωνικά τιμολόγια, η επιδότηση θα είναι 24 ευρώ τον μήνα, το οποίο σημαίνει μηδενική αύξηση στον λογαριασμό.

Σημειώνεται πως αυτές οι επιδοτήσεις θα φανούν στον επόμενο λογαριασμό.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.