«Αναγκαία η λειτουργική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας Νεμέας, Λουτρακίου και Μεσσήνης»

«Αναγκαία η λειτουργική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας Νεμέας, Λουτρακίου και Μεσσήνης»

Απρίλιος 26, 2024 - 18:19
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει  να παίζει σημαντικό ρόλο στις υποδομές υγείας της περιοχής ευθύνης της. Ειδικά μεγάλο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ιδιαίτερα στα Κέντρα Υγείας αρκετά από τα οποία δεν βρίσκονται σε καλή κτιριολογική κατάσταση και χρειάζονται επειγόντως  ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση. 
Με βάση το γεγονός ότι έχει υπογραφεί συμφωνία του Υπουργείου Υγείας με το ΤΑΙΠΕΔ για την κτιριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ερωτάται η Περιφέρεια τι πρόκειται να γίνει με τα ακόλουθα κέντρα υγείας που δεν έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα:

1.  Συγκεκριμένα τι πρόκειται να γίνει για τα  Κέντρα Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου για τα οποία ενώ έχουν εκπονηθεί μελέτες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Κορινθίας από  το 2021 για «τον εκσυγχρονισμό και  τη λειτουργική  αναβάθμισή τους» η υλοποίηση αυτών των έργων δεν έχει ενταχθεί ως τώρα  σε κανένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.   Να σημειώσουμε ότι και τα δύο κέντρα υγείας μεταξύ άλλων  παρουσιάζουν θέματα ρωγμών και αποσάθρωσης σκυροδέματος στα φέροντα στοιχεία των κτιρίων και έχουν ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης.

2. Για το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης το οποίο παρουσιάζει πληθώρα κτιριολογικών προβλημάτων  (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά ,απουσία κλιματισμού)  χρήζει μιας συνολικής ανακαίνισης  προτίθεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική του αναβάθμιση;

Μανώλης Μάκαρης 
Επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.