Αναδρομικά κληρονόμων: Ξεκινά η καταβολή σε 25.000 δικαιούχους

Αναδρομικά κληρονόμων: Ξεκινά η καταβολή σε 25.000 δικαιούχους

Μάρτιος 08, 2021 - 14:28
0 σχόλια

Η καταβολή των αναδρομικών σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που υπέβαλαν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνει μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους για την καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων ενώ παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα στο efka.gov.gr για τα αναδρομικά των κληρονόμων πέραν για την υποβολή δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις εκείνες που θα καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Επίσης στις 12 Απριλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρησαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν επίσης 5.781 αιτήσεις κληρονόμων β΄ βαθμού για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή στις 12 Απριλίου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.