Άγιος Πέτρος: Εκδήλωση μνήμης στο «Ταρμίρι» (pics)

Άγιος Πέτρος: Εκδήλωση μνήμης στο «Ταρμίρι» (pics)

Ιούνιος 30, 2018 - 09:18
0 σχόλια

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν και φέτος στην περιοχή «Ταρμίρι» στον Άγιο Πέτρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο, ενοριακό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, κατευθύνθηκαν όλοι στο Ταρμίρι για να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση προς Τιμή των 48 (σύμφωνα με την επιγραφή του μνημείου)  Αμάχων Αγιοπετριτών  που εκτελέστηκαν στις 28-29-30 Ιουνίου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Μετά την τελετή πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή. Πέραν των απογόνων, των συγγενών και των συμπατριωτών των θυμάτων το παρών έδωσαν, οι βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Παπαηλιού και Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κατσίρης , οι αντιδήμαρχοι κ.κ Γκαύρος, Χονδρολέος και Σαβούρδος, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Πέτρου κ. Κόκκοτας 

Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε:

"Στο "Ταρμίρι" του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, μετά τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Γύρω από το σημείο που έχει στηθεί το μνημείο, από τις 28-30 Ιουνίου του 1944, εκτελέστηκαν 48 κάτοικοι του Αγίου Πέτρου (47 άντρες και μία γυναίκα) από τους Γερμανούς.

Μία ακόμα περιοχή της Αρκαδίας που πλήρωσε βαρύ τίμημα κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

Αθώοι άνθρωποι πλήρωσαν με τη ζωή τους τη γερμανική θηριωδία, όπως συνέβη και σε άλλες πόλεις και χωριά της χώρας μας.

Αποδώσαμε, σήμερα, με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτούς και με την παρουσία μας δηλώσαμε πως όσα χρόνια και αν περάσουν αντιστεκόμαστε στη λήθη και διατηρούμε τη θυσία τους ζωντανή.

Αιωνία η μνήμη στους πεσόντες.

Χρόνια Πολλά σε όσες και όσους έχουν την ονομαστική τους εορτή σήμερα.

Να σημειώσουμε πως για την περιοχή του Αγίου Πέτρου, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημοπρατήθηκε το έργο για την αποκατάσταση του δρόμου και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες."


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.