Αφιέρωμα στον Ρήγα Βελεστινλή και στον Διονύσιο Σολωμό στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (pics,vid)

Αφιέρωμα στον Ρήγα Βελεστινλή και στον Διονύσιο Σολωμό στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (pics,vid)

Νοέμβριος 01, 2021 - 10:42
0 σχόλια

Μουσικολογοτεχνική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από την ποίηση του Ρήγα Βελεστινλή και του Διονυσίου Σολωμού» συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου. Στην συνέχεια ο Αντισμήναρχος Φωτόπουλος Δημήτρης, Διευθυντής Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης εισηγήθηκε το
θέμα: «Οι επιπεδογραφίες, η δέλτος (καρτούς) και το ρόπαλο του Ηρακλή, στη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή».

Έπειτα η τέως Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, Εύη Μεντή, ανέπτυξε αποσπάσματα από τον «ΘΟΥΡΙΟ», τους «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ» & τον «ΥΜΝΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ», ενώ διάβαζε ο Παναγιώτης Κουτσούγερας.

Ο νέος πρόεδρος του ΦΟΤ είχε αναλάβει το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης όπου και παρουσίασε μελοποιημένα μέρη έργων, με τη συνοδεία πιάνου (Αμαλία Γούλα), κιθάρας (Κωνσταντίνος Μερκούρης) και μπουζουκιού (Μπάμπης Κυπριωτάκης).

Τα πορτραίτα των Ρήγα Βελεστινλή και Διονυσίου Σολωμού, που βρίσκονταν στην σκηνή έχει φιλοτεχνήσει ο Παναγιώτης Πιτερός, ενώ το οπτικό υλικό που προβλήθηκε το έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Φωτόπουλος, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην σημειολογία της Χάρτας της Ελλάδος.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αφιέρωμα στον Ρήγα Βελεστινλή και στον Διονύσιο Σολωμό στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.