Αδελφοποίηση Ζώνης με κοινότητες στα κατεχόμενα της Κύπρου

Αδελφοποίηση Ζώνης με κοινότητες στα κατεχόμενα της Κύπρου

Αύγουστος 30, 2020 - 16:00
0 σχόλια

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 έγινε μία σημαντική συνάντηση που αφορά την αδελφοποίηση της Τ.Κ. Ζώνης με τις κοινότητες της Άνω και Κάτω Ζώδιας που βρίσκονται στα κατεχόμενα της Κύπρου στην περιοχή της Μόρφου. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Σταύρος Τσίχλης και η γραμματέας Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό εξωτερικών με αρμοδιότητα τον απόδημο ελληνισμό κ. Κωνσταντίνο Βλάση ο οποίος αρκετές φορές έχει επισκεφθεί τη Ζώνη.

.

Στη συνάντηση βασικό πρόσωπο ήταν  ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ  Ανδρέας Βοσκός. Ενημερώσαμε τον κ. Βλάση για τους συγγενικούς και ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν αυτές τις περιοχές και τους λόγους για τους οποίους επιθυμούμε και στηρίζουμε αυτήν την αδελφοποίηση.

Ο κ. Βοσκός, για πολλά χρόνια φίλος του χωριού μας, ο εμπνευστής και υποστηρικτής της ιδέας αυτής, εξήγησε με τις επιστημονικές του γνώσεις – αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας – όλα όσα μας οδηγούν σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Από τη μεριά του ο υφυπουργός έβαλε στο πρόγραμμά του την επικοινωνία του με τον ομόλογό του στην Κύπρο κ. Φωτίου για να δρομολογηθούν οι επόμενες δραστηριότητες.

Η συνάντηση αυτή έγινε μέσα σε ένα κλίμα πολύ εγκάρδιο και με διάθεση καλής συνεργασίας από τις τρεις πλευρές. Σίγουρα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

Από το zounati.com

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.