Το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης (pics,vid)

Το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης (pics,vid)

Μάιος 10, 2022 - 23:17
0 σχόλια

Την Τρίτη στις 10 Μαΐου διοργανώθηκε από τον  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Στο πλαίσιο του πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις έργων άρρηκτα συνδεδεμένα με την Πληροφορική  από μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 11 Μαΐου, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις μαθητικών ομάδων εξ αποστάσεως και από άλλες περιοχές.

Η κυρία Λιακοπούλου Ευστρατία, συντονίστρια του εκπαιδευτικού έργου Πληροφορικής του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου επισήμανε ότι στόχος του φεστιβάλ είναι να ανοίξει τη δουλειά που γίνεται μέσα στο σχολείο στην τοπική κοινωνία.

Ιδιαίτερα για τα παιδιά να καλλιεργηθεί το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ τους, να αναλάβουν την υλοποίηση έργων και να μπορούν να τα παρουσιάσουν σε κοινό.

Η ποικιλία των έργων που παρουσιάστηκε ήταν μεγάλη και περιλάμβανε από βίντεο, καρτούν, τρισδιάστατα γραφικά, ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι παιχνίδια με κύβους με προσομοίωση της κατασκευής μιας ιστοσελίδας και ρομποτική.

Η κυρία Λιακοπούλου τόνισε ότι όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά με πολύ μεράκι και φαντασία, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά, τους γονείς και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν σε αυτή τη δράση.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.