«Νέα εκπαιδευτική χρονιά για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών με νέο σύγχρονο πρόγραμμα»

«Νέα εκπαιδευτική χρονιά για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών με νέο σύγχρονο πρόγραμμα»

Οκτώβριος 21, 2010 - 00:40

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν και οι Σχολές Δοκίμων Σαμαρειτών στα Τμήματα της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, την Κόρινθο και στο Κλιμάκιο της Βυτίνας. Σε όλα τα τμήματα πραγματοποιήθηκε Αγιασμός και οι Δόκιμοι Σαμαρείτες ενημερώθηκαν βήμα βήμα για το πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα παρακολουθήσουν.

«Διαμορφώσαμε ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης συνολικής διάρκειας 500 ωρών» τονίζει ο κ. Αναστάσιος Γερασιμάτος (Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαίδευσης) και συνεχίζει «το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική διδασκαλία καθώς και πρακτική άσκηση σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η διαμόρφωση του προγράμματος έγινε με γνώμονα την δημιουργία αποτελεσματικών εθελοντών που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε δύσκολη κατάσταση και θα μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή χωρίς οι ίδιοι να κινδυνέυουν, χωρίς να μειωθεί η διάρκεια των 500 ωρών εκπαίδευσης που τηρούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Μια από τις καινοτομίες του προγράμματος εκπαίδευσης, είναι η διαδραστική επαφή του Δόκιμου Σαμαρείτη με την ιστοσελίδα www.samarites.gr. Στην σελίδα, σε ειδικό πεδίο που έχει δημιουργηθεί, ο εκπαιδευόμενος θα βρίσκει εκπαιδευτικά εγχειρίδια αλλά και χρήσιμο υλικό που θα τον εξυπηρετήσει στην αποτελεσματική φοίτησή του.

Οι Δόκιμοι Σαμαρείτες θα εκπαιδευτούν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και στην Αστική Έρευνα και Διάσωση και μετά από εξετάσεις συνολικής διάρκειας 50 ωρών, θα λάβουν την πιστοποίησή τους. Μάλιστα, από τον Σεπτέμβρη του 2010 η εκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών πιστοποιήθηκε για την ποιότητα κατά ISO 9001:2008.

Ειδήσεις: