Νέα έργα ανακοίνωσε η Νομαρχία Αρκαδίας

Νέα έργα ανακοίνωσε η Νομαρχία Αρκαδίας

Ιούλιος 09, 2009 - 12:39

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Ε.Ε., η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας έχει υποβάλει προτάσεις υλοποιήσεως σημαντικών έργων, τα οποία τείνουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολίτη.
Τα έργα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ε.Ε. «Ψηφιακή Σύγκλιση 2007-2013» και είναι τα εξής:

«Βελτίωση οδικής ασφάλειας μέσω καλύτερης εποπτείας έργων/δικτύων και οδικών συμβάντων»
Προτείνεται η δημιουργία συστήματος που θα αποσκοπεί στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών περιοδικού ελέγχου των οδών, καταγραφής των βλαβών και προγραμματισμού-παρακολούθησης των ενεργειών αποκατάστασής τους. Το σύστημα αυτό θα στηρίζεται σε ένα Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα το οποίο θα επιτρέπει την απεικόνιση όλων των οδών σε ψηφιακό χάρτη, επάνω στον οποίο θα απεικονίζονται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.
Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός γι’ αυτό το έργο ανέρχεται στα 991.832,00 €.

«Ψηφιακή Τουριστική προβολή της διαδρομής του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4 του Νομού Αρκαδίας»
Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία ενός Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών, που θα περιέχει την αναλυτική ψηφιακή χαρτογράφηση του τμήματος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4 που διέρχεται από το Νομό Αρκαδίας -σε μήκος 94 χλμ-., με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και προβολή, μέσω διαδικτύου και όχι μόνο, συνολικώς του Νομού Αρκαδίας.
Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός γι’ αυτό το έργο ανέρχεται στα 1.600.000,00 €

«Ανάπτυξη διαδραστικού πληροφοριακού συστήματος τουριστικού προϊόντος Νομού Αρκαδίας»
Η εφαρμογή αυτή είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, βασισμένο στην τεχνολογία GIS, μέσω διαδικτύου. Ο προσανατολισμός είναι τουριστικός, με δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις (περιβαλλοντικές, πολεοδομικές κ.λ.π). Η εφαρμογή περιλαμβάνει ολόκληρο το Νομό, ο οποίος φωτογραφίζεται και, στη συνέχεια, γίνεται τρισδιάστατη αναπαράσταση του εδάφους. Ο χρήστης βλέπει με φωτογραφική απεικόνιση το Νομό από όποιο ύψος θελήσει και, φυσικά, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των σημείων ενδιαφέροντος, πλαισιωμένες από πληροφορίες που θα παρέχονται οπτικοακουστικά.
Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός ανέχεται στα 1.713.600,00 €

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: