Μόνο τον Μάιο του 2009: Τρεις νεκροί και 19 τραυματίες, σε 11 τροχαία στην Αρκαδία

Μόνο τον Μάιο του 2009: Τρεις νεκροί και 19 τραυματίες, σε 11 τροχαία στην Αρκαδία

Αύγουστος 05, 2009 - 11:39

ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ!

Σε όλη την Πελοπόννησο έχασαν τη ζωή τους –μέσα σ΄ ένα μήνα- 27 άνθρωποι!

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό Αρκαδίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, για τον Μάιο του 2009, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Δυσάρεστα είναι και τα στοιχεία για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου…

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό Αρκαδίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, για τον Μάιο του 2009, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Δυσάρεστα είναι και τα στοιχεία για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου…
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αρκαδία –και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2009-έχουν σημειωθεί τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με όλους τους άλλους νομούς της Πελοποννήσου. Όμως, για τον Μάρτιο, λιγότερα ατυχήματα είχε και η Λακωνία και η Μεσσηνία. Τον Απρίλιο, η Αρκαδία μαζί με την Μεσσηνία είχαν τα λιγότερα ατυχήματα. Τον Μάιο, λιγότερα ατυχήματα είχε μόνο η Λακωνία.
Στα πλέον αρνητικά στοιχεία είναι ότι μόνο για τον περασμένο Φεβρουάριο, έχασαν τη ζωή τους 15 συνάνθρωποι μας, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή, στους δρόμους της Πελοποννήσου. Τον Μάρτιο του 2009 δυστυχώς αυτός ο αριθμός ανέβηκε στους 22 νεκρούς για όλη την Πελοπόννησο και τον Απρίλιο έπεσε στους 18, ενώ τον Μάιο αυτός ο αριθμός εκτοξεύτηκε σε 27.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΥΕ

Από τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι, κατά το
μήνα Μάιο του έτους 2009, τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Χώρα και
προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, ανήλθαν σε 1.362. Στα ατυχήματα αυτά 117 άτομα έχασαν
τη ζωή τους, 161 τραυματίστηκαν βαριά και 1.500 τραυματίστηκαν ελαφρά.
Κατά το μήνα Μάιο του έτους 2008, τα ατυχήματα ανήλθαν σε 1.378, με 116 νεκρούς, 159 βαριά
τραυματίες και 1.548 ελαφρά τραυματίες. Από τη σύγκριση των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι το μήνα Μάιο
2009, υπήρξε μείωση των ατυχημάτων κατά 1,2%, αύξηση των νεκρών κατά 0,9%, αύξηση των βαριά
τραυματιών κατά 1,3% και μείωση των ελαφρά τραυματιών κατά 3,1%.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΟ 2008

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας το 2008 έγιναν συνολικά 135 τροχαία ατυχήματα (17 θανατηφόρα, 21 με σοβαρό τραυματισμό και 97 με ελαφρύ τραυματισμό). Αποτέλεσμα των παραπάνω ατυχημάτων ήταν 237 παθόντες συνολικά, εκ των οποίων 18 νεκροί, 28 σοβαρά τραυματίες και 191 ελαφρά τραυματίες.
Επίσης, πέρυσι, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ελέγχων σε οδηγούς οχημάτων για τις παραβάσεις που κυρίως οδηγούν στο ατύχημα, ήτοι υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση χωρίς κράνος, οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας, οδήγηση οχημάτων χωρίς αδεία ικανότητας οδηγού, κίνηση οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οδήγηση οχημάτων υπό την επήρεια μέθης.»
Τι κάνουμε σε ένα τροχαία ατύχημα:
Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.
Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:
α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.
Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:
• Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
• Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
• Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: