Ερώτηση Λυκουρέντζου για τα κρούσματα γρίπης στις σχολικές αίθουσες

Ερώτηση Λυκουρέντζου για τα κρούσματα γρίπης στις σχολικές αίθουσες

Νοέμβριος 11, 2009 - 10:38

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στην ερώτηση αυτή αναφέρει:
«Οι εκτιμήσεις Ελλήνων επιστημόνων, όπως εμφανίζονται στα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, αναφέρουν το σοβαρό ενδεχόμενο της επέκτασης της διασποράς της γρίπης Α(Η1Ν1) στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα αυξημένος αριθμός περιστατικών γρίπης δηλώνεται σε νεαρές ηλικίες καθώς επίσης προσφάτως, σημειώθηκαν και θανατηφόρα κρούσματα, ευτυχώς σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και υπό το βάρος των πληροφοριών οι οποίες διοχετεύονται στην ελληνική κοινωνία κυρίως από τα Μ.Μ.Ε. ευλόγως ανησυχούν και διερωτώνται εάν λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα και εάν εφαρμόζονται οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής για την προστασία των μαθητριών και των μαθητών. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται

η κ. Υπουργός:
1. Εφαρμόζονται στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας οι οδηγίες, οι οποίες έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας και ακολούθως γνωστοποιήθηκαν με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας στα αρμόδια όργανα της εκπαιδευτικής κοινότητας, προ της ενάρξεως του σχολικού έτους 2009-2010;
2. Διαθέτουν οι σχολικές μονάδες επάρκεια στα απαιτούμενα υλικά για την τήρηση των κανόνων υγιεινής;
3. Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να εφαρμόζει τις διαδικασίες καθημερινής παρακολούθησης των εμφανιζομένων κρουσμάτων γρίπης στις σχολικές τάξεις και με ποια κριτήρια αποφασίζει τη συνέχεια ή την αναστολή της λειτουργίας τους;»

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: