Ενημερωτική Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Μεγαλόπολη για το Πρόγραμμα Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Ενημερωτική Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Μεγαλόπολη για το Πρόγραμμα Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Μάιος 22, 2009 - 04:15

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας μέλος του Enterprise Europe Network, στη Μεγαλόπολη, στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης των επαγγελματιών των γύρω περιοχών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μεγαλόπολης.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Παναγιώτης Μπούρας ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, επιχειρηματίες και φορείς ευχαρίστησε θερμά το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την πρωτοβουλία του να ενημερώσει τους επαγγελματίες των γύρω περιοχών.
Ειδικότερα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, ανέφερε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, από όλους τους φορείς, με σκοπό την άμεση ενημέρωση επαγγελματιών και πολιτών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτρης Παυλής, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την ανάπτυξη της περιοχής της Μεγαλόπολης: «Στόχος μας είναι η συνεχής ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Στο Επιμελητήριο έχουμε καταφέρει να έχουμε σημαντικά εργαλεία που καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε επαγγελματία», αναφέρει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο κ. Νίκος Μεγρέμης, συνεργάτης της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Αγαπήνωρ» παρουσίασε διεξοδικά το πρόγραμμα «Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας».
Την ημερίδα παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και σχολιασμό φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής.
Σημειώνεται ότι πολλά ερωτήματα έθεσε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Δημήτρης Παυλής ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Μεγαλόπολης για την παραχώρηση της αίθουσας, τον Πρόεδρο κ. Αντώνακα Νικόλαο και τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης κ. Τσίρη Αθανάσιο και τον Πρόεδρο του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεγαλόπολης κ. Ήντουνα Δημήτρη για τις προσπάθειες που έκαναν για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Προϋποθέσεις συμμετοχής

1. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν Νέοι και Νέες, οι οποίοι:
• Γεννήθηκαν από το 1970 μέχρι και το 1991.(Νεανική Επιχειρηματικότητα)
• Γεννήθηκαν από το 1954 μέχρι και το 1991 (Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, μόνο γυναίκες)
• Είναι άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος.
Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος.

2. Στο πρόγραμμα εντάσσεται το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού και της ανακύκλωσης – περιορισμού της ρύπανσης, ΕΚΤΟΣ των περιπτώσεων που ρητά αναφέρονται ότι εξαιρούνται στο Παράρτημα του παρόντος Κανονισμού.
Εξαιρούνται επίσης, και συνεπώς είναι μη επιλέξιμες, επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης franchising (δικαιόχρησης).

3. Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις με νομική μορφή που θα πρέπει να είναι ατομική επιχείρηση ή εταιρεία (Ομόρρυθμη, Ετερόρρυθμη, ΕΠΕ ή Ανώνυμη ή Συνεταιρισμός), η οποία θα συσταθεί μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος.
4. Επιλέξιμα εταιρικά σχήματα είναι εκείνα στα οποία:
• Στα κεφάλαια τους συμμετέχουν Νέοι / Νέες με ποσοστό τουλάχιστον 75%
• Η διαχείριση της εταιρείας ασκείται αποκλειστικά από τους Νέους-Νέες κατά τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Υπεύθυνος: Νίκος Μεγρέμης, τηλέφωνα: 2710-230233, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις