Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2009

Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2009

Μάιος 19, 2009 - 09:15

Μέσα σε όλα αυτά, έγινε γνωστή η είδηση ότι σε τροχαίο, στο δρόμο Τρίπολης – Πύργου, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, γεγονός που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Μικρή αύξηση στα τροχαία ατυχήματα της Αρκαδίας προκύπτει, μέσα από τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, για τον Φεβρουάριο του 2009. πάντως, σε γενικότερο πλαίσιο, επικρατεί μία σχετική ισορροπία πέρυσι και φέτος, αν υπολογίσει κανείς τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχουν ανακοινωθεί και αφορούν το πρώτο 2μηνο του 2009, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αρκαδία –και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2009-έχουν σημειωθεί τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με όλους τους άλλους νομούς της Πελοποννήσου.
Στα πλέον αρνητικά στοιχεία είναι ότι μόνο για τον περασμένο Φεβρουάριο, έχασαν τη ζωή τους 15 συνάνθρωποι μας, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή, στους δρόμους της Πελοποννήσου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΥΕ

Από τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι, κατά το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2009, τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, ανήλθαν σε 1.079. Στα ατυχήματα αυτά 108 άτομα έχασαν
τη ζωή τους, 115 τραυματίστηκαν βαριά και 1.191 τραυματίστηκαν ελαφρά.
Κατά το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2008, τα ατυχήματα ανήλθαν σε 948, με 86 νεκρούς, 113 βαριά τραυματίες και 1.067 ελαφρά τραυματίες. Από τη σύγκριση των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι το μήνα Φεβρουάριο 2009, υπήρξε αύξηση των ατυχημάτων κατά 13,8%, αύξηση των νεκρών κατά 25,6%, αύξηση των βαριά τραυματιών κατά 1,8% και αύξηση των ελαφρά τραυματιών κατά 11,5%.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΟ 2008

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας το 2008 έγιναν συνολικά 135 τροχαία ατυχήματα (17 θανατηφόρα, 21 με σοβαρό τραυματισμό και 97 με ελαφρύ τραυματισμό). Αποτέλεσμα των παραπάνω ατυχημάτων ήταν 237 παθόντες συνολικά, εκ των οποίων 18 νεκροί, 28 σοβαρά τραυματίες και 191 ελαφρά τραυματίες.
Επίσης, πέρυσι, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ελέγχων σε οδηγούς οχημάτων για τις παραβάσεις που κυρίως οδηγούν στο ατύχημα, ήτοι υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση χωρίς κράνος, οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας, οδήγηση οχημάτων χωρίς αδεία ικανότητας οδηγού, κίνηση οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οδήγηση οχημάτων υπό την επήρεια μέθης.»

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009

Η Αντεγκληματική Δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, για φέτος 2009, έχει ως προτεραιότητες για την Οδική Ασφάλεια:

α) Οριοθετείται ο στόχος της μείωσης των νεκρών και των παθόντων συνεπεία τρο¬χαίων ατυχημάτων, σε ποσοστό 15 % .
β)Αύξηση του αριθμού των ελέγχων σε ποσοστό 12 % για τις κατωτέρω παραβά¬σεις που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα και επιτείνουν τις συνέπειες του και συγκεκρι¬μένα.
-Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. -Υπερβολική ταχύτητα.
-Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση -Φθαρμένα ελαστικά -Μη χρήση ζώνης ή κράνους -Είσοδος - κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
γ) Ιδιαίτερη βαρύτητα στην πραγματοποίηση ελέγχων που αφορούν αλλοδαπούς
οδηγούς, με σκοπό τον έλεγχο της νομιμότητας κυκλοφορίας των οχημάτων τους και της τήρησης των ισχυουσών διατάξεων.
δ) Ένταση των ελέγχων κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες στους παραθεριστικούς τόπους, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων και αύξηση τροχαίων ατυχημά¬των.
ε) Έλεγχοι ενδελεχείς, ουσιαστικού περιεχομένου και όχι χάρη εντυπωσιασμού.
στ) Εντατική αστυνόμευση ολόκληρου του οδικού δικτύου και κυρίως στα σημεία που παρουσιάζει επικινδυνότητα, φθορές ή εκτελούνται έργα.
ζ) Δραστηριοποίηση επαρχιακών Τμημάτων μικτής αρμοδιότητας και οριοθέτηση στόχων τροχονομικού ενδιαφέροντος.
η) Καθορισμός ποσοτικών ελέγχων, ανάλογα με τις επικρατούσες τοπικές κυκλοφο¬ριακές ιδιαιτερότητες π.χ. λεωφορεία, φορτηγά, αγροτικό, δίκυκλα.
θ) Μείωση οδικών Τροχαίων ατυχημάτων.
ι) Χαρτογράφηση επικίνδυνων οδικών σημείων στα οποία συμβαίνουν Τροχαία Ατυχήματα.
ια) Εμφανής αστυνόμευση, κατανεμημένη σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: