Μείωση σοκ για τον μαθητικό πληθυσμό!

Μείωση σοκ για τον μαθητικό πληθυσμό!

Μάρτιος 26, 2010 - 00:09

Σε Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ)

Κατά 39% μειώθηκε το ποσοστό αποφοιτησάντων της επαγγελματικής εκπαίδευσης ( ΤΕΕ και Επαγγελματικά Λύκεια και σχολές) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό προκύπτει μέσα από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη σχολική χρονιά 2007- 2008 σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη. Επίσης, από τα ίδια στοιχεία φαίνεται ότι και το διδακτικό προσωπικό στην επαγγελματική εκπαίδευση της περιφέρειας μειώθηκε κατά 8,4%.

Κατά 39% μειώθηκε το ποσοστό αποφοιτησάντων της επαγγελματικής εκπαίδευσης ( ΤΕΕ και Επαγγελματικές σχολές) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό προκύπτει μέσα από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη σχολική χρονιά 2007- 2008 σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη. Επίσης, από τα ίδια στοιχεία φαίνεται ότι και το διδακτικό προσωπικό στην επαγγελματική εκπαίδευση της περιφέρειας μειώθηκε κατά 8,4%.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΣΥΕ

Μείωση του σχολικού πληθυσμού της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής και Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης
Πιο συγκεκριμένα: α) οι εγγεγραμμένοι μαθητές κατά το σχολικό έτος 2007/08, σε σχέση με το 2006/07, παρουσίασαν μείωση κατά 1,7% στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και αύξηση κατά 11,7% στην Εκκλησιαστική, β) οι σχολικές μονάδες μειώθηκαν κατά 2% στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και αυξήθηκαν κατά 12,5% στην Εκκλησιαστική, γ) το διδακτικό προσωπικό μειώθηκε κατά 3,4% στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και αυξήθηκε κατά 4,2% στην Εκκλησιαστική, δ) η αναλογία μαθητών προς το διδακτικό προσωπικό το 2007/08 ήταν 1 προς 5,5 για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και 1 προς 2,8 για την Εκκλησιαστική και ε) όσον αφορά στη συγκέντρωση του σχολικού πληθυσμού, σύμφωνα με την έρευνα, η Περιφέρεια Αττικής συγκέντρωσε, κατά το έτος 2007/08, το 31,1% στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και το 14,2% στην Εκκλησιαστική.

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Έρευνα Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
-Η Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση περιλαμβάνει:
• τα Tεχνικά Eπαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ)
• τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και
• τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ)

αρμοδιότητας των Υπουργείων Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (πρώην ΥΠΕΠΘ), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (πρώην Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - ΟΑΕΔ) και Πολιτισμού και Τουρισμού (πρώην Τουριστικής Ανάπτυξης).
Έρευνα Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης -Η Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση περιλαμβάνει:
• τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και
• τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια.

Νομικό πλαίσιο -α)Κοινή απόφαση Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων αριθ.13534/7-5-62 (ΦΕΚ 174/18-05-62 τ.Β΄)
β)Π.Δ. 226/2000 (ΦΕΚ 195/8-9-2000 τ.Α΄)
γ)Νόμος 3475/2006 της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης
Περίοδος αναφοράς -Τα στοιχεία της έρευνας αναφέρονται στη λήξη του σχολικού έτους 2007/08, ενώ, παράλληλα, για λόγους συγκρισιμότητας δίδονται και τα στοιχεία λήξης του αμέσως προηγούμενου σχολικού έτους 2006/07.
Μεθοδολογία και κάλυψη -H έρευνα είναι ετήσια γενική απογραφική και διενεργείται με το ερωτηματολόγιο ΣΕ-6. Διεξάγεται από την Γ.Γ. ΕΣΥΕ σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της Χώρας.
Παραπομπές -Περισσότερες πληροφορίες, όπως πίνακες αποτελεσμάτων, δείγματα δελτίων -ερωτηματολογίων κλπ. σχετικά με την Έρευνα Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής και Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. ΕΣΥΕ www.statistics.gr και στο Σύνδεσμο «Στατιστικά θέματα > Εκπαίδευση > Β’βάθμια Εκπαίδευση > Επαγγελματική και Εκκλησιαστική Εκπαίδευση».

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: