Δυο σημαντικές νέες εκδηλώσεις του Συνδέσμου Μαντινέων Αττικής

Δυο σημαντικές νέες εκδηλώσεις του Συνδέσμου Μαντινέων Αττικής

Ιούλιος 05, 2009 - 03:57

Δυο σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μαντινέων Αττικής, που εδρεύει στον Πειραιά, στην οδό Δ. Γούναρη 21-23.
Συγκεκριμένα οργάνωσε εκδρομή στο Βαλτέτσι Αρκαδίας στις 17.5.09, ημέρα Κυριακή για να πάρει ο Σύνδεσμος μέρος στους επετειακούς εορτασμούς για την ομώνυμη μάχη του 1821 και ετίμησε την μνήμη των πολιούχων της Τριπόλεως Αγίων Νεομαρτύρων Παύλου και Δημητρίου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Ι.Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου στον Πειραιά.

Λεπτομερέστερα ο πρόεδρος κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μαντινέων Αττικής, παρέστησαν στους ιερούς τόπους και τίμησαν την επέτειο της ιστορικής μάχης στο Βαλτέτσι με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, με όλους τους επίσημους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Βουλής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απότισαν φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν και πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της Ελευθερίας της Ελλάδος, ενώ χειροκρότησαν τα νέα παιδιά, τους μαθητές και τα τμήματα στρατού που παρήλασαν την συγκεκριμένη μέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη στο Βαλτέτσι οδήγησε στην απελευθέρωση της Τριπολιτσάς από τους Τούρκους κατακτητές και άνοιξε το πρώτο ρήγμα στην οθωμανοκρατία, που κατέληξε στην απελευθέρωση της Ελλάδος. Εξάλλου με απόλυτη κατανυκτικότητα και σύμφωνα με τις ορθόδοξες Αρκαδικές παραδόσεις ο Σύνδεσμος Μαντινέων Αττικής, τίμησε την ιερά μνήμη των πολιούχων της Τριπόλεως. Ο εορτασμός αυτός συνέπεσε με το τέλος των καθιερωμένων «Κωνσταντίνειων» εορτών από την Ι.Μητρόπολη Πειραιώς, προς τιμή του Αγίου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου που εδραίωσε την Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του και της Αγίας Μητρός του Ελένης, η οποία εύρε τον τίμιο Σταυρό.
Η τιμητική θρησκευτικοπατριωτική εκδήλωση σημείωσε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, γιατί πλαισιώθηκε με Αρχιερατική θεία Λειτουργία χοροστατήσαντος του Επισκόπου Μαραθώνος, ο οποίος απηύθηνε εμπνευσμένη ομιλία και ευλόγησε και την Αρτοκλασία του Συνδέσμου.
Εξάλλου μετά την θεία Λειτουργία ο Σύνδεσμος παρέθεσε δεξίωση στην μεγάλη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου με την σύμπραξη Σωματείων του Πειραιά, που διέθεσαν χορωδιακά και χορευτικά συγκροτήματα, με τα οποία ελάμπρυναν την ωραία γιορτή.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μαντινέων κ.Β.Αναγνωστόπουλος, συγκινημένος, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παρευρεθέντες, τους οποίους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς και τους στόχους της εκδήλωσης, μίλησε για την ιστορικότητα του Συνδέσμου που ιδρύθηκε το 1917 και τόνισε την απόφαση όλων για δραστηριοποίησή του, αντάξια με το λαμπρό παρελθόν του.
Την δεξίωση στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες του Πειραιά, όπως ο βουλευτής κ.Τάκης Μελάς, ο Περιφερειάρχης Δυτ.Ελλάδος κ.Σπ.Σπυρίδων, ο Αναπληρωτής Βουλευτής Α΄ Πειραιώς κ.Χρ.Χαρίτος, η πολιτευτής Β΄ Πειραιώς κα Δήμητρα Λιούλιου, ο Α΄ Αναπληρωτής του Δημάρχου Πειραιά κ.Μιχ.Ζερβός, ο τ.Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Πειραιώς, κ.Τάκης Κουβάτσος, η κα Μουτσάτσου πρόεδρος Γυναικών Αιγαίου και Κρήτης, ο στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ.Ι.Ζάχος και ο στρατηγός κ.Δ.Δημόπουλος, ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου «Σαβόϊ» κ.Χρηστάκος, τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου και πολύς κόσμος, η κ. Κική Καλογεράκου τ. Αντιπρόεδρος Πειραιά και Πρόεδρος Γυναικών Πελοποννήσου, ο δημοσιογράφος κ. Φασάκης, η κ. Μητροπούλου χήρα του αείμνηστου προέδρου του Συλλόγου μας Νικ. Μητρόπουλου, ο κ. Γ. Μπουγάς Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ουκρανικού Συνδέσμου, ο πολιτικός μηχανικός κ. Δημ. Κωνσταντάρας, η κ. Ψαράκη, ο κ. Γ. Αναγνωστόπουλος στέλεχος της ALPHA BANK, ο πλοίαρχος κ. Τσάρτας, ο κ. Γαργαρόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Πασχαλίτσα Καλαγιά, ο κ. Ι. Καψοκόλης τ. Αντιδήμαρχος Πειραιά και Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο κ. Χρ. Αδαμόπουλος πρόεδρος του Σωματείου για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις