Αναφορά Λαφαζάνη στην Βουλή για τους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αναφορά Λαφαζάνη στην Βουλή για τους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Απρίλιος 19, 2010 - 20:03

Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, κατέθεσε αναφορά με την οποία περιέχεται η από 14.04.2010, απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΘΕΜΑ: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των υπαλλήλων του με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει προβλήματα στη λειτουργία του.

To Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, χρησιμοποιούσε συμβασιούχους που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την κάλυψη σειράς κρίσιμων λειτουργιών του Πανεπιστημίου. Αυτούς τους συμβασιούχους όχι μόνο δεν μετέτρεψε τις σχέσεις τους σε αορίστου χρόνου αλλά δεν προτίθεται να ανανεώσει ούτε και τις συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία του από αρχές Μαΐου, σε ευαίσθητους τομείς όπως η σίτιση των φοιτητών και η καθαριότητα του ιδρύματος.

Παρακαλούμε τους κ. κ. Υπουργούς, να απαντήσουν μέσω της Βουλής στα αιτήματα που διατυπώνονται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 14.04.2010