Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα

Μάιος 09, 2024 - 13:00
0 σχόλια

Eurokinissi

Στον απόηχο της απόσυρσης του εμβολίου του κορωνοϊού της AstraZeneca με την παρασκευάστρια εταιρεία να κάνει λόγο για  πληθώρα επικαιροποιημένων εμβολίων για τις νεότερες παραλλαγές του κορωνοϊού, γεγονός που οδήγησε τη διακοπή παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου από την ίδια, και στην παράλληλη αποδοχή της εταιρείας στα δικαστήρια, ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας τοποθετήθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθην΄ά Λινού.

Σε σημερινές της δηλώσεις στο ACTION24 η κα Λινού επεσήμανε ότι ο θάνατος τριών γυναικών στη χώρα μας μετά από επιπλοκές που εμφάνισαν έχοντας εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca «δεν είναι αμελητέος. Δεν θα έπρεπε να το έχουμε».

Αναφερόμενη στο εάν οι τρεις θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί η Αθηνά Λινά επεσήμανε ότι «εάν μπορούσαμε να το αποφύγουμε θα έπρεπε να το έχουμε κάνει. Και ο τρόπος για να το αποφύγουμε ήταν να έχουν δοθεί άλλα εμβόλια στις νέες γυναίκες και να μην χορηγηθεί το εμβόλιο AstraZeneca παρά μόνο σε άτομα άνω των 50-55 ετών».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.