Ανασφάλιστα οχήματα: Δεν θα... γλιτώνει κανείς, έρχεται ο «μεγάλος αδερφός»

Ανασφάλιστα οχήματα: Δεν θα... γλιτώνει κανείς, έρχεται ο «μεγάλος αδερφός»

Μάιος 09, 2024 - 14:40
0 σχόλια

Eurokinissi

Νέο αυτόματο σύστημα που θα εντοπίζει τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα και διενέργεια ελέγχων κάθε τρεις μήνες μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση και ενσωματώνει τη νέα οδηγία της Ε.Ε. για την υποχρεωτική ασφάλιση (Motor Insurance Directive - MID).

Με τις νέες διατάξεις καταργείται το απαρχαιωμένο πλαίσιο για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και εισάγεται νέο με σύγχρονα μέσα και με αυστηρότερα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες τους την ώρα που με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών τουλάχιστον 500.000 οχήματα κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους χωρίς κανένα συμβόλαιο ασφάλισης.

Διαβάστε περισσότερα για το ηλεκτρονικό μπλόκο σε ανασφάλιστα οχήματα και το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για αυτόματο εντοπισμό των παραβατών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.