Ζημιές σε καλλιέργειες από τα εγκαταλελειμμένα και ανεπιτήρητα ιπποειδή - 50 βρίσκονται στην Αρκαδία

Ζημιές σε καλλιέργειες από τα εγκαταλελειμμένα και ανεπιτήρητα ιπποειδή - 50 βρίσκονται στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 29, 2022 - 13:37
7 σχόλια

φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Το πρόβλημα που δημιουργείται σε τρεις τουλάχιστον Περιφερειακές Ενότητες από τα εγκαταλελειμμένα και ανεπιτήρητα ιπποειδή αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των διευθυντών Κτηνιατρικής των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας.

Οπως γνωστοποιήθηκε στην εν λόγω σύσκεψη, έχουν καταγραφεί περί τα 70 ανεπιτήρητα ιπποειδή στην Π.Ε. Κορινθίας και περί τα 50 σε κάθε μία από τις Π.Ε. Αρκαδίας και Λακωνίας, τα οποία πέρα από ζημιές που προκαλούν σε καλλιέργειες αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης δρομολογήθηκε η διαδικασία για την διενέργεια τριων διαγωνισμών -ένας για την κάθε μία από τις πιο πάνω Π.Ε.- για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες με σταυλικές εγκαταστάσεις προκειμένου να φιλοξενούνται σε αυτές τα εν λόγω ανεπιτήρητα ζώα. Θα υπάρχει πρόβλεψη διάθεσης 1.000 ευρώ ετησίως για την διατροφή των ιπποειδών καθώς και πίστωσης για την κτηνιατρική τους φροντίδα.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι όσον αφορά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς όπως και στα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, η αρμοδιότητα κατά νόμο ανήκει στους κατά τόπους δήμους, υπό την εποπτεία των οικείων Διευθύνσεων Κτηνιατρικής.

Δελτίο Τύπου


7 Σχόλια

Ας ενδιαφερθεί πρώτα ο Νίκας για τα άλογα που δένονται σε αγροτεμάχια εντός της Τρίπολης που απαγορεύεται δια νόμου και τα συγκαλύπτει η Υγειονομική Υπηρεσία!!!!

@13:59. Τι δουλειά έχει το Υγειονομικό ρε άσχετε; Η Κτηνιατρική Υπηρεσία είναι υπεύθυνη.

Συγνώμη,κάποιο λάθος γίνεται στο μέτρημα των αλόγων.δεν ξέρω στις άλλες περιφ,όσο για την Αρκαδία είναι 3-4 κοπάδια που αποτελούνται από 30-40 άλογα.

-Ησυχάστε όλοι σας ! -Θα το λύσει και αυτό ο δήμαρχος Τζιούμης ! -Όπως με τα αδέσποτα σκυλιά ντεεε ! -Μαζί του και ο Παρά-τρεχάμενος, φροντίζουν από κοινού για την καθημερινότητα των δημοτών ! -Ανικανότητα σε όλους τους τομείς !

Υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση (μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής Δόριζα - Ασέα - Αραχαμήτες) για το θέμα και έτσι αποφάσισε η Περιφέρεια να κινηθεί. Όσο για τον αριθμό των αλόγων είναι πάνω από 200 και το όνομα του ιδιοκτήτη που τα άφησε ελεύθερα να πολλαπλασιαστούν γνωστό στην Περιφέρεια.

Σωπατε συμπολίτες, έχουμε τον Κοσκωτά αντιδήμαρχο και θα το λύσει και αυτό. Η δημοτική αρχή που μας αξίζει!!! Συνεχα Δήμαρχε έτσι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.