Υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια στην Τρίπολη

Υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 27, 2021 - 09:49
13 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Υπό κατάληψη τελεί το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πληροφορηθήκαμε ότι τα αιτήματα των μαθητών δεν τους έχουν κοινοποιηθεί ακόμα.

Επίσης, υπό κατάληψη τελούν τα σχολεία 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Τρίπολης, 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Τρίπολης, 4ο Λύκειο Τρίπολης, και το 1ο ΕΠΑΛ.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

Ντροπή σας.. Ακόμα δεν ξεκίνησε το σχολείο και κάνετε κατάληψη. Άντε σπίτι τώρα, να κάνετε μαθήματα στο WebEx για να κοιμόσαστε δίπλα στο κρεβάτι. Μετά θα παρακαλάτε όμως να μπείτε στο πανεπιστήμιο με 5 στις πανελλαδικές.

χωρίς καμιά γενική συνέλευση ή ενημέρωση των συμμαθητών τους , κάποια ....καλόπαιδα παίζουν στις πλάτες των υπόλοιπων μαθητών δηλαδή της πλειοψηφίας ! Σαμαροπαίδα που τους χρειάζεται ...... Να χαίρονται οι ....δημοκράταροι ζέοι και κουκούδες γονείς τα ...μπουμπουκια τους !

Χωρίς δεκαπενταμελές χωρίς Γενική Συνέλευση πως ορίζεται η έννοια κατάληψη μετά απο δύο χρόνια που άνοιξαν τα σχολεία . Ποια είναι η άποψη των Διευθυντών των Σχολείων της Διεύθυνσης Β ΒΑΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης του Δήμου που έχει την ευθύνη λειτουργίας. Δεν νομίζω ότι μια παράνομη ενέργεια κατάληψης δημόσιου χώρου ..που αποφασίστηκε απο κάποια παρέα η κάποιο πολιτικό κόμμα. Πρέπει να γίνει αποδεκτή όπως και αν ονομάζεται . η τεράστια πλειοψηφία των μαθητών και της κοινωνίας θέλει ανοιχτά σχολεία και πρέπει να γίνει σεβαστή η βούληση αυτή.

Δεν είναι ούτε παιδιά ζεων , ούτε κουκουδια. Είναι παιδιά παρατημένα που κάθε απόγευμα τα κυνηγά η αστυνομία.

Είναι δημοκρατικό δικαίωμα και αναμενόμενο όταν η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την νεολαία της και τούς μαθητές της να υπάρχουν εξεγέρσεις. Κουραστήκαμε να είμαστε θύματα ενός ευρωπαϊκού - παγκόσμιου πλάνου. Όσο υπάρχει λογική - αγάπη- οικουμενισμός το νέο αίμα θα είναι σε μόνιμη κατάσταση εξεγέρσης είτε σας αρέσει είτε όχι.

Νομίζω πως αυτοί που γράφουν αρνητικά σχόλια για μια καθαρά δημοκρατική και λογική πράξη είναι αυτοί που θεωρούν πως ο δημόσιος τομέας παρέχει σωστή εκπαίδευση στους μαθητές.Κουραστήκαμε να είμαστε θύματα της ευρωπαϊκής σκηνής .Οι μαθητές πλέον αναγκάζονται να φύγουν από το σχολείο αν απλά ξεχάσουν μια μάσκα,η ένα τέστ. Αυτό θέλουμε να μάσκα,η ένα τέστ. Αυτό θέλουμε να τελειώσει, η κοροϊδία που υπάρχει παντού εδώ και δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Το μέλλον από τα σχολεία ξεκινάει άλλωστε. Αυτό τον κόσμο μας παραδώσατε αυτόν προσπαθούμε να φτιάξουμε

@19:30 - Κοίτα να διαβάζεις, να μορφωθείς και να μπορείς να αποτυπώνεις σε ένα γραπτό κείμενο με αποτελεσματικότητα τις σκέψεις σου. Χωρίς αυτά, χειρότερο θα κάνεις τον κόσμο, όχι καλύτερο. Δεν σας φταίει τίποτα ούτε η μάσκα, ούτε το τεστ.

19:30 Ποια ακριβώς είναι η "καθαρά δημοκρατική και λογική πράξη"; Να αποφασίζεις κατάληψη χωρίς να έχει προηγηθεί Γενική Συνέλευση του 15μελούς και χωρίς να έχεις τη σύμφωνη γνώμη όλων των μαθητών του σχολείου; Ή μήπως είναι "καθαρά δημοκρατικό" να αποφασίζει μια μικρή μειοψηφία για λογαριασμό της πλειοψηφίας; Περίεργη αντίληψη έχετε για το ποια είναι η διαφορά δημοκρατικού με φασιστικό. Ελάχιστοι γνώριζαν ή για να είμαι πιο ακριβής είχαν "ακούσει" (χωρίς πάλι να είναι βέβαιοι) ότι θα γινόταν κατάληψη τη Δευτέρα. Δεν τα αφήνετε τα ψόφια λέω εγώ που πάτε να το παίξετε κι έξυπνοι;

Ολη η Ελλαδα γνωριζε πως την Δευτερα θα κλεισουν τα περισσοτερα σχολεια δε ξερω που ζειτε αλλα τα μισα παιδια δεν πηγαν καν σχολειο γιατι το ξεραν

Όπως συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια, 5-10 τεμπελχανάδες από διάφορα σχολεία ξεκινάνε τον χαβαλέ των καταλήψεων. Φασιστικά, χουλιγκανικά και για κανένα πραγματικό λόγο. Φυσικά η Ελληνική κοινωνία και το κράτος κοιτάνε, συμμετέχοντας εμμέσως στον χαβαλέ. Πέρυσι τους το χάλασε με το webex η Κεραμέως αλλά άργησε. Φέτος ελπίζω το κλύσμα να τους έρθει συντομότερα. Όταν σταματήσουν οι καταλήψεις να είναι έθιμο κάτι καλό θα έχει συμβεί στην χώρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.