Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης από Τρίπολη: Θα δοθούν αποζημιώσεις για τον παγετό (pics,vid)

Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης από Τρίπολη: Θα δοθούν αποζημιώσεις για τον παγετό (pics,vid)

Απρίλιος 21, 2021 - 13:31
1 σχόλια

Σύσκεψη για αγροτικά θέματα στην Τρίπολη

Στην Τρίπολη περιόδευσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου την Τετάρτη 21 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση του περιφερειάρχης Π. Νίκα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν τα κτήματα με τις αχλαδιές, μηλιές, κερασιές, αμυγδαλιές και άλλα δέντρα που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό. Ο κ. Οικονόμου αναγνώρισε την καταστροφή που έχουν υποστεί οι δενδροκαλλιέργειες από τον παγετό και, απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς, σημείωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις.

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα παρουσία των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, του αρμόδιου για αγροτικά θέματα αντιπεριφερειάρχη, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τις εγγειοβελτιωτικές υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψη ο κ. Νίκας πρόσφερε στον υφυπουργό την αναμνηστική πλακέτα, που απεικονίζει τη σφραγίδα της Πελοποννησιακής Γερουσίας, του πρώτου οργανισμού διοίκησης που συγκροτήθηκε από τους επαναστατημένους Έλληνες τον Μάιο το 1821.

Ο κ. Οικονόμου τον ευχαρίστησε θερμά τονίζοντας ότι είναι το πρώτο δώρο που του κάνουν ως υφυπουργού.

Ο κ. Νίκας καλωσόρισε τον υφυπουργό για την παρουσία του και μίλησε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, για την ολοκλήρωση των φραγμάτων και δικτύων, τονίζοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εγγειοβελτιωτικών έργων.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου είπε ότι η περιφέρεια είναι ένας από τους πιο δυναμικούς χώρους της ώρας, σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, με πολλά προϊόντα ΠΟΠ και τοπόσημα και είναι προτεραιότητα του υπουργείου να σχεδιάσει μια πολιτική εξωστρέφειας, ανθεκτικότητας που θα δυναμώσει το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού και θα επανατοποθετήσει τα προϊόντα στις εγχώριες και διεθνής αγορές. Φυσικά, στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί και η νέα ΚΑΠ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις αποζημιώσεις και τις λαϊκές αγορές, σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι όσες καλλιέργειας επλήγησαν, είτε εντός, είτε όχι του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να αποζημιωθούν όταν εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής, έγκυρα, αποτελεσματικά και δίκαια.

Οι λαϊκές αγορές της περιφέρειας να κρατήσουν τον χαρακτήρα εκείνο που τις καθιστά επιθυμητές, μέσα από τον διάλογο θα βρεθεί κοινό τόπος.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σύσκεψη για τα εγγειοβελτιωτικά παρουσία του Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Καμιά εικοσαριά συνεδρίασαν . Κατά τα άλλα δεν μπορεί να συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή , παρά μόνον με τηλεδιάσκεψη .........ΠΡΟΚΛΗΣΗ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.