Ξεκίνησαν οι εργασίες της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Ξεκίνησαν οι εργασίες της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 25, 2021 - 14:44
7 σχόλια

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στην Τρίπολη. Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 12:00 τελέστηκε αγιασμός παρουσία του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση ο οποίος τα τελευταια δύο χρόνια καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εγκατάσταση του δικτύου.

Να αναφέρουμε ότι το εμβληματικό έργο του φυσικού αερίου στην Τρίπολη ήταν ζητούμενο από τις επιχειρήσεις, αλλά και από τα νοικοκυριά της πόλης, ενώ ήδη οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στη Μεγαλόπολη.

Η συνολική επένδυση της εργολήπτριας εταιρείας έχει ύψος 30 εκατ. ευρώ και η ανάδειξή της έγινε μέσω της ανεξάρτητης αρχής ΡΑΕ, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός  ότι ο Κώστας Βλάσης τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα εργάστηκαν συντονισμένα για την επίτευξη του στόχου.

Βάσει του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος το σύνολο της Μεγαλόπολης αναμένεται να έχει καλυφθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2022, ενώ στην Τρίπολη άμεση αναμένεται η τροφοδότηση της ΒΙΠΕ με το 90% της πόλης να έχει καλυφθεί μέχρι το 2023.

Ο Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος στην ομιλία του ευχαρίστισε τους παρευρισκόμενους.

Ευχαρίστησε τον κ. Βλάση για την επιμονή και την προσπάθειά του που κατάφερε να χορηγηθεί άμεσα η άδεια διανομής από την ΡΑΕ, αλλά και για να εξασφαλιστεί η επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Βλάσης λίγο μετά τα εγκαίνια μίλησε για το έργο και για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έτσι ώστε το έργο να ξεκινήσει και να παραδοθεί στον αρκαδικό λαό.

Παρότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν αντίθετη με την εν λόγω επένδυση, τόσο το έργο της Μεγαλόπολης όσο και το έργο Τρίπολης και της Κορίνθου εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα αντληθούν κεφάλαια 24 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ θα διασφαλίσουν μηδενικά τέλη σύνδεσης (περίπου 830 ευρώ) για τους κατοίκους των τριών πόλεων, ενώ μέσω των υπολοίπων 12 εκατ. ευρώ οι Μεγαλοπολίτες θα έχουν την επιπλέον δυνατότητα της δωρεάν αντικατάστασης των εσωτερικών συστημάτων θέρμανσης με νέα φυσικού αερίου μέσω επιδότησης.

Στα οφέλη για τους καταναλωτές προστίθεται και η φθηνότερη τιμή του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου ακόμα και μετά την ανοδική της πορεία τον τελευταίο ένα χρόνο. Υπολογίζεται μάλιστα πως η ομαλοποίηση της αγοράς φυσικού αερίου θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση της τάξης του 40% για τους οικιακούς καταναλωτές. Επιπλέον, η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων αλλά θα αποτελέσει και μοχλό ανάπτυξης της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης μέσω της προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων και επενδύσεων που θα στηριχθούν στη χρήση φυσικού αερίου επωφελούμενες από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.

Ο δήμαρχος Κ. Τζιούμης με την σειρά του χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα πολύ σημαντική για τον δήμο και τους πολίτες του.

Ξεκινά αυτό το εμβληματικό έργο και ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στο να ξεκινήσει

Στην εκδήλωση πέραν του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και του Διευθύνοντος Συμβούλου της HENGAS κ. Μιχάλη Λαμπρόπουλο ήταν και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ξεκίνησαν οι έργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Τρίπολη


7 Σχόλια

Πόθεν τεκμαίρεται ότι η τιμή του φ.α στον καταναλωτή είναι φθηνότερη από το πετρέλαιο (τις τιμές των παρόχων μπήκατε στον κόπο να τις δείτε στις ιστοσελίδες τους;) και από πού προκύπτει ομαλοποίηση της αγοράς και πολύ περισσότερο από πού προκύπτει αυτό το 40% όφελος (σε σχέση με τί και από πού); Πού είναι η μελέτη που καταλήγει σε τέτοια αποτελέσματα; Αντιθέτως μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα με τις περσυνές τιμές (του 2020) μάλιστα δείχνει ότι στο άμεσο μέλλον όχι μόνο δεν προκύπτει όφελος αλλά επιπλέον επιβάρυνση για τα νοικοκυριά που θα μείνουν με τον μουτζούρη του φ.α. στο χέρι.

Η τιμή του φυσικού αερίου είναι ποσοστιαία φτηνότερη (σταθερά ) σε σχέση με την επίσημη τιμή πετρελαίου στη χώρα μας. Για αυτό βλέπουμε όταν αυξάνει το πετρέλαιο αυξάνει και το αέριο ενώ δεν προκύπτει από τις διεθνείς τιμές η αύξησή του. Αυτό το έχουν περάσει με νόμο οι κυβερνήσεις του παλιού δικομματισμού στη χώρα μας. Μονοπώλιο δηλαδή. Τότε έπρεπε να αντιδράσει η κοινωνία. Τώρα με τον Κούλη, Καλά Κρασιά.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ .... ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ (ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ). ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ......... ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΠΑΝΟ.... ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΖΕΣΤΗ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΛΙΑΚΑ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ !!

@ 25/10/2021 22:54 Έχεις χάσει πολλά επεισόδια, δεν ισχύει αυτό που λες. Αν ίσχυε, τότε με τις τιμές που έχει φτάσει το φ.α. τώρα, το πετρέλαιο έπρεπε να διατίθεται με τιμή στα 3 ευρώ. Η τιμή στον καταναλωτή είναι τώρα στα ίδια επίπεδα και για τα δύο. Το φυσικό αέριο ΗΤΑΝ φθηνότερο, δεν είναι πλέον και δεν πρόκειται να γίνει ξανά όσο φθηνότερο ήταν κάποτε καθώς έχει αποφασιστεί σε επίπεδο Ε.Ε. να εφαρμοστεί φοροκαπέλο για τις εκπομπές διοξειδίου ενώ τώρα ασκούνται κι άλλες πιέσεις για άλλα μέτρα που οδηγούν στην ταχύτερη αποπομπή του από το ενεργειακό μείγμα (γι' αυτό είπα για μουτζούρη).

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ. ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΕΧΕΙ. Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΜΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΟΧΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΜΙΔΟΓΟΝΟ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΦΕΡΕ ΒΥΤΙΑ ΚΟΙΤΑ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ ΚΛΠ. ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ "ΜΙΚΡΑ" ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ !

@ 15:06 εδώ δεν ξέρεις πως να απενεργοποιήσεις τα κεφαλαία από το πληκτρολόγιο και θα μας κάνεις και μάθημα για το φ.α. Οι γνώσεις φυσικά γύρω από το φ.α είναι αντίστοιχες του πλασιέ Κωστάκη που χθες στις δηλώσεις του το βάπτισε καθαρή ενέργεια!!! Το φυσικό αέριο έχει χαμηλότερη θερμογόνο δύναμη από το πετρέλαιο. Η Ευρώπη το εγκαταλείπει τόσο για να πιάσουν τους στόχους της κλιματικής ουδετερότητας όσο και για να απεξαρτηθεί από τα τερτίπια των Ρώσων. Από 1/1/2021 έχει πάψει η Ετεπ να χρηματοδοτεί έργα φ,α. Από το 2023 μπαίνει φόρος εκπομπ΄ων σε αυτό, Για μάθε να για το τι κάνει π.χη Ολλανδία

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΥΡΙΕ ΕΜΠΟΡΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΕΙΔΩΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΒΥΤΙΟ ΜΕ 1.20 ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.