Βυτίνα: Την αξιοποίηση των παλιών κατασκηνώσεων που ρημάζουν επιθυμεί ο δήμος Γορτυνίας

Βυτίνα: Την αξιοποίηση των παλιών κατασκηνώσεων που ρημάζουν επιθυμεί ο δήμος Γορτυνίας

Μάρτιος 27, 2022 - 21:00
0 σχόλια

Στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Γορτυνίας ο δήμαρχος Ε. Κούλης εισηγήθηκε την υποβολή αιτήματος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για μεταβίβαση του χώρου των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, στη Δημοτική Ενότητα Βυτίνας, στο Δήμο Γορτυνίας.

Όπως ανέφερε υπάρχει μία μεγάλη έκταση η οποία στο παρελθόν, προ της δεκαετίας του ‘70 εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω ιστορικά, ανήκε στο Υπουργείο Παιδείας. Εκεί είχαν δημιουργηθεί υποδομές κατασκηνώσεων, φιλοξενούνταν παιδιά από την ευρύτερη περιοχή και λειτουργούσε ως κατασκηνωτικός χώρος.

Με την πάροδο του χρόνου η δράση αυτή σταμάτησε, ο χώρος εγκαταλείφθηκε και πριν από κάποια χρόνια, όταν συστάθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 2002, οι τότε πολιτικές ηγεσίες και τα Όργανα Διοίκησης του Πανεπιστημίου, περιήλθε ο συγκεκριμένος χώρος μαζί με τις ευρισκόμενες σε αυτόν υποδομές στην κυριότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αποτελεί πλέον περιουσιακό στοιχείο του.

Ο χώρος, όπως πάρα - πάρα πολύ καλά γνωρίζετε γιατί είμαστε όλοι γνώστες της περιοχής μας εδώ και ειδικά της συγκεκριμένης δομής εκεί, της κατάστασης που υπάρχει εκεί, είναι παντελώς εγκαταλελειμμένος. Τα κτίρια έχουν σχεδόν αποσαθρωθεί, έχουν εγκαταλειφθεί πάρα πολλά χρόνια, είναι ετοιμόρροπα και τα γήπεδα σε πολύ άθλια κατάσταση. Γενικά είναι ένας χώρος που παρουσιάζει, για να μην πω πάρα - πάρα παρουσιάζει εικόνα ολικής εγκατάλειψης. Και μάλιστα επειδή είναι και στην είσοδο της Βυτίνας, είναι κατά κάποιον τρόπο προσβλητικός και το αντιλαμβάνεστε, στη Βυτίνα η οποία υποδέχεται χιλιάδες επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών, είναι μία εικόνα πολύ ντροπιαστική και άσχημη για τη Βυτίνα πρωτίστως και για το Δήμο μας ευρύτερα.

Επίσης, υπάρχουν κατά καιρούς οχλήσεις και θα σας πω από πού διαπιστώθηκε αυτό, μας τα είπε ο ίδιος ο κύριος Πρύτανης προχθές.

Αναφέρθηκε ότι στον συγκεκριμένο χώρο γίνονται και διάφορες έκνομες ενέργειες από διάφορους ανθρώπους που δεν μπορεί να εντοπιστεί ποιοι είναι, αλλά εν πάση περιπτώσει μπαίνουν παράνομα μέσα και δεν ξέρει κανείς τι είδους χρήσεις μπορεί να
γίνονται, διότι ο χώρος δεν φυλάσσεται, είναι παντελώς εγκαταλελειμμένος.

Γενικά, η κατάσταση είναι τραγική και εμείς επιθυμούμε την μεταβίβαση του χώρου στον Δήμο Γορτυνίας, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και ο συγκεκριμένος χώρος και οι υποδομές που ευρίσκεται εντός αυτού να μεταβιβαστούν στο Δήμο Γορτυνίας.

Τέλος ο ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την υποβολή αιτήματος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για τη μεταβίβαση της κυριότητας του χώρου ιδιοκτησίας του (παλαιές κατασκηνώσεις Βυτίνας) στο Δήμο Γορτυνίας.

Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινότητας Βυτίνας, θα εξαλείψει τη σημερινή κατάσταση, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη αλλά και προσβλητική, αφού έχει μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και παραβατικών δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Γορτυνίας θα αξιοποιήσει άμεσα το χώρο για την κάλυψη των αναγκών του και θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της σημερινής του εικόνας, που προσβάλλει τόσο το Πανεπιστήμιο, όσο και τον Δήμο.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.