Βραδιά ποίησης και μουσικής στο Πολεμικό Μουσείο – Παρουσία του ποιητή Γεωργακόπουλου (pics,vid)

Βραδιά ποίησης και μουσικής στο Πολεμικό Μουσείο – Παρουσία του ποιητή Γεωργακόπουλου (pics,vid)

Ιούνιος 18, 2022 - 22:30
0 σχόλια

Το Σάββατο 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε βραδιά ποίησης και μουσικής στο Πολεμικό Μουσείο, που εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου Τρίπολης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Συγκεκριμένα έγινε  παρουσίαση των νέων ποιητικών συλλογών του κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, απόστρατου Αντιπτέραρχου.

Την όμορφη βραδιά άνοιξε ο γιος του ποιητή  Κωνσταντίνος παίζοντας Μπαχ και Σοπέν στο πιάνο. Στη συνέχεια της βραδιάς, η κυρία Αντιόπη-Ζωή Μαργιά, φιλόλογος,θεατρολόγος και δημιουργός του Πολιτιστικού Σωματείου «Ευτοπία» διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματα από τις ονειρικές και νοσταλγικές ποιητικές συλλογές του ποιητή.

Μετά από τη σύντομη εισαγωγή ο ίδιος ο ποιητής ο κ. Γεωργακόπουλος μίλησε για την αξία της ποίησης αλλά και της μουσικής, που και οι δυο αγκαλιάζουν τη ψυχή και ενισχύουν την φαντασία. Τόνισε ότι η ποίηση είναι κτήμα όλων και όχι κάποιας «ελίτ» και ερμηνεύεται διαφορετικά από τον καθένα, κάτι που την  κάνει ξεχωριστή.

Έπειτα στο βήμα ανέβηκε ο κ. Νίκος Αθανασίου, εκπαιδευτής της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, τακτικό μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας και της Εταιρείας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος που παρουσίασε σε βάθος τις ποιητικές συλλογές του Γεωργακόπουλου, φέρνοντας στο φως τα θέματα που εμπνέουν τον ποιητή όπως ο έρωτας, το γυναικείο σώμα αλλά και πτυχές από τη ζωή του και την γνωριμία μεταξύ τους.

Την όμορφη βραδιά πλαισίωσαν με τις κιθάρες τους τα Λυρικά Σύνολα ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η διακεκριμένη σοπράνο κυρία Γιέλενα Γιοβάνοβιτς Μπακοπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ.Γιάννης Σμυρνιώτης.

Δείτε απόσπασμα από την όμορφη βραδιά στο βίντεο που ακολουθεί:

Video: 

ArcadiaPortal.gr Βραδιά ποίησης και μουσικής στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.