Βλάσης για το Φυσικό Αέριo: Ευχάριστα νέα για την Αρκαδία

Βλάσης για το Φυσικό Αέριo: Ευχάριστα νέα για την Αρκαδία

Οκτώβριος 20, 2021 - 16:18
3 σχόλια

Πολύ καλά τα νέα για Αρκαδία και Κορινθία, καθώς οι καταναλωτές σε Τρίπολη και Κόρινθο θα μπορούν να συνδέονται στο δίκτυο φυσικού αερίου εντελώς δωρεάν, ενώ οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης θα είναι πλέον δικαιούχοι και στην δωρεάν αντικατάσταση των εσωτερικών συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου.

Εγκρίθηκε, λοιπόν, από την επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ το χρηματοδοτικό σχέδιο για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στους δήμους Τρίπολης και Κορίνθου. Πλέον αναμένουμε την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης απο το ΕΠΑΝΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία») προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ οι καταναλωτές απαλλάσσονται από τα τέλη σύνδεσης.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης πέρα από τα μηδενικά τέλη σύνδεσης θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα συστήματα θέρμανσης με νέα φυσικού αερίου με επιδότηση 100%.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να προχωρήσει το έργο αυτό. Η κυβέρνησή μας για ακόμη μία φορά αποδεικνύει τη συνέπειά της κάνοντας πράξη μεγάλα έργα, που για χρόνια αποτελούσαν απλώς σχέδια και προτάσεις
 


3 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.