Βλαχέρνα: Με τιμές ο εορτασμός της 78ης Επετείου του Ολοκαυτώματος από τους Γερμανούς (pics,vid)

Βλαχέρνα: Με τιμές ο εορτασμός της 78ης Επετείου του Ολοκαυτώματος από τους Γερμανούς (pics,vid)

Ιούλιος 24, 2022 - 15:49
1 σχόλια

Με κάθε τιμή έγινε ο εορτασμός της 78ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα  κατοχής. Ο κόσμος της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι τόσο του πολιτικού όσο και των ενόπλων δυνάμεων τίμησαν με την παρουσία τους τους  αγωνιστές.

Αρχικά τελέστηκε επίσημη  Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων ενώ έπειτα ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου των πεσόντων.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας  είχε αναλάβει ο Βλαχερναίος Δάσκαλος στην Κύπρο κ. Βασίλειος Ανδρέας Πανούσης.

Με γλαφυρότητα περίγραψε το πώς η Βλαχέρνα βρέθηκε χαμένη μέσα στις φλόγες με τους κατοίκους της να κοιτούν τα σπίτια τους να μετατρέπονται σε στάχτες από τα δάση των γύρω λόφων. Εκείνη την ημέρα οι Γερμανοί εκτέλεσαν δυο ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στην επίθεση που έκαναν ως αντίποινο αγωνιστές της περιοχής και έκλεισε το λόγο του τονίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να κάνουμε πράξη τα ιδανικά που διακατείχαν τους αγωνιστές της εποχής όπως την  ελευθερία,  την ισότητα και τη δικαιοσύνη.

Ακολούθησε κατάλογος των ονομάτων των αγωνιστών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής καθώς και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την στρατιωτική μπάντα.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι  του πολιτικού χώρου, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και της “αδελφικής” Κανδάνου Χανίων Κρήτης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινόπουλος, Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής -βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Βλάσης βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παπαηλιού βουλευτής Αρκαδίας του Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία, ο δήμαρχος Τρίπολης Κ.Τζιούμης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Καρούντζου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κυρία Παναγοπούλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Οικονομόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Τατούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Γιαννακούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ρουμελιώτης και ο πρόεδρος της ένωσης προέδρων κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο εορτασμός της 78ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τους Γερμανούς


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΥΓ. Είναι λάθος η λέξη εορτασμός. Σωστό είναι: ''Με τιμές η μνήμη της 78ης επετείου...''

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.