«Βήμα – Βήμα»: Ένα νέο Κέντρο Ειδικής Αγωγής άνοιξε στην Τρίπολη (pics)

«Βήμα – Βήμα»: Ένα νέο Κέντρο Ειδικής Αγωγής άνοιξε στην Τρίπολη (pics)

Σεπτέμβριος 29, 2022 - 18:00
0 σχόλια

Το νέο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Βήμα – Βήμα» αποτελείται από μια άρτια επιστημονική ομάδα με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας της ζωής νηπίων, παιδιών και εφήβων με δυσκολίες.

Η υπεύθυνη και Εργοθεραπεύτρια κυρία  Αρφάνη Σταματίνα, μας αναλύει το όραμά της και τις υπηρεσίες του Κέντρου.

«Όλα ξεκίνησαν το 2014, όπου αποφάσισα να γυρίσω στον τόπο όπου μεγάλωσα, στο Άστρος Κυνουρίας και να δημιουργήσω το πρώτο Πρότυπο Κέντρο Ειδικής Αγωγής. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, ήταν μεγάλη και να’ μαστε σήμερα, 8 χρόνια μετά, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας και στην Τρίπολη. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και εδώ, όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και τις οικογένειές τους.»

Οι υπηρεσίες των Κέντρων μας είναι οι εξής:

  • Εργοθεραπεία
  • Αισθητηριακή Ολοκλήρωση
  • Πρώιμη Παρέμβαση
  • Λογοθεραπεία
  • Ψυχολογική Υποστήριξη
  • Συμβουλευτική Γονέων
  • Ειδικό Μαθησιακό Πρόγραμμα
  • Ομαδικά Προγράμματα Παιδιών
  • Ομάδες/Σχολές Γονέων

Τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής «Βήμα – Βήμα» απευθύνονται σε βρέφη, νήπια και παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, κινητικές δυσκολίες, αρθρωτικές διαταραχές, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, διάσπαση προσοχής ή/και υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, μαθησιακές δυσκολίες, συναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς.

Στα Κέντρα μας, φερόμαστε στα παιδιά με αγάπη και δημιουργούμε δεσμούς εμπιστοσύνης, προσεγγίζοντας το κάθε παιδί ξεχωριστά, με σύνεση και προσοχή. Θεραπευτές, γονείς και παιδιά, γινόμαστε μια ομάδα και ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ ξεκινάμε μαζί το ταξίδι. Γιατί η ανάπτυξη ενός παιδιού είναι υπόθεση όλων μας.

Αρφάνη Σταματίνα

Εργοθεραπεύτρια

Εξειδικευθείσα στη Μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης SI

Διεύθυνση 1: Μελιγούς 1, Άστρος Κυνουρίας

Διεύθυνση 2: Ελευθερίου Βενιζέλου 34, Τρίπολη

https://vimavimakentra.gr/ 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977201785

 

 

 

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.