Τρίπολη: Τιμή στον καθηγητή της Χειρουργικής Ιωάννη Δ. Παπαδημητρίου (pics,vid)

Τρίπολη: Τιμή στον καθηγητή της Χειρουργικής Ιωάννη Δ. Παπαδημητρίου (pics,vid)

Μάιος 22, 2022 - 16:11
11 σχόλια

Την Κυριακή 22 Μαΐου στη Νέα Αγορά του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της οδού με  την ονομασία "ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ" προς τιμήν του καθηγητή χειρουργικής Ιωάννη Παπαδημητρίου.

Ο ιατρός και καθηγητής χειρουργικής Ιωάννης Παπαδημητρίου, διεθνώς αναγνωρισμένος για την προσφορά του στην Ιατρική, καταγόταν από  την Αρκαδία και συγκεκριμένα από τις Αραχαμίτες. Αγαπούσε ιδιαίτερα το τόπο του, τον οποίο επισκεπτόταν συχνά. Το 1987 πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα. Με πλούσιο συγγραφικό έργο και αγάπη για τους μαθητές του, για πολλούς από τους οποίους υπήρξε αρωγός καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από το δήμαρχο Τρίπολης Κ .Τζιούμη, το βουλευτή Αρκαδίας και πρώην Υφ. Εξωτερικών κ. Βλάση και το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Λαμπρόπουλο.

Ο Κ. Τζιούμης επισήμανε ότι είναι περήφανος που η πόλη μας γέννησε και μεγάλωσε το Γιάννη Παπαδημητρίου, ενώ πρόσθεσε ότι είναι συγκινημένος που προσφέρει ελάχιστο αντάλλαγμα στον άνθρωπο που τον μύησε στη χειρουργική.

Ο κ. Βλάσης συνεχάρη θερμά το δήμο Τρίπολης για αυτή του την πρωτοβουλία, καθώς με αυτό τον τρόπο τιμά έμπρακτα ένα παιδί του, όπως είπε.

Οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με τον κ. Λαμπρόπουλο, ο οποίος τόνισε τη χαρισματική προσωπικότητα του Ιωάννη Παπαδημητρίου.

Έπειτα μέσα σε κλίμα συγκίνησης  ακολούθησαν ομιλίες από μαθητές του και συνεργάτες του. Ο κ. Δημόπουλος Αθανάσιος - Μελέτιος, Καθηγητής Θεραπευτικής - Αιματολογίας - Ογκολογίας, Πρύτανης ΕΚΠΑ, ο κ. Σιάσος Γεράσιμος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο κ. Αρκαδόπουλος Νικόλαος, Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, , η κυρία Παζαϊτη - Καραμανλή Νατάσα, Ιατρός Χειρουργός, η κυρία Παπαδοπούλου - Κλαμαρή Δήμητρα Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και ο κ. Τούντας Φώτης, Πρόεδρος Ένωσης Τριπολιτών Αττικής μίλησαν  για τον εξαιρετικό χαρακτήρα του καθηγητή,την πρώτη συνάντηση μαζί του καθώς και τα ενθαρρυντικά λόγια που τους είχε πει.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του εξέχοντος καθηγητή.

Η οικογένειά του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την εκδήλωση καθώς και σε όλους όσους παραβρέθηκαν. Η σύζυγος του αείμνηστου καθηγητή κυρία Λίλα συγκινημένη τόνισε:

Ο Γιάννης είναι  σήμερα εδώ μαζί μας και οι μαθητές και οι συνεργάτες του δεν είναι μόνο συνεχιστές του έργου του, αλλά γίνονται και καλύτεροι από τον ίδιο.

Τέλος, αποκαλύφθηκε η πινακίδα της οδού, με  μουσική υπόκρουση της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού αλλά και του ακαδημαϊκού χώρου.

Αγγελική Γεωργοπούλου

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Συγχαρητήρια δήμαρχε έκανες κάτι που έπρεπε να είχε γίνει χρόνια αλλά οι προηγούμενοι άχρηστοι δεν το έκαναν. Και γιατό θα είσαι 10 χρόνια δήμαρχος.

Δηλαδή πότε να τα το έκαναν - τιμούσαν- οι ανίκανοι ...άλλοι αφού το 2018 έφυγε ο άνθρωπος. Όσο για την οργάνωση της εκδήλωσης από τον δήμαρχο, την αντιδήμαρχο και τον παραδήμαρχο όταν καλείς σε εκδήλωση δεν αφήνεις τους καλεσμένους όρθιους και μέσα στον ήλιο.

@18:05 Πες τα χρυσόστομε, ν' αγίασει το στόμα σου. Αν θέλεις μόνο παλικάρι μου, κάνε τον κόπο να μας εξηγήσεις πώς προκύπτουν τα δέκα χρόνια που γράφεις, κι εγώ μαζί σου, αλλά επειδή είμαι τροκάνι μπετόβλακας και γίδι, δεν μπορώ να τα υπολογίσω καλά... τετραετής δεν είναι η θητεία; Εκτός αν εννοείς έναν χρόνο, που είναι και το αληθές. Αλλά τότε εκείνο το μηδενικό περισσεύει. Εντάξει, το καταλαβαίνω, έχεις μια πιο στενή προσωπική σχέση με το μηδέν, αλλά τόση εύνοια, το παράκανες και καρφώνεσαι.

Πάντως, πέρα από το κράξιμο και το δούλεμα γιατί πάνε (πάει) γυρεύοντας, το σχόλιο 18:05 συμπυκνώνει όλη την πολιτεία της δημοτικής μας αρχής. Και την τραγωδία της πόλης

00:42 Η τωρινή θητεία των δημάρχων είναι τετραετής. Μετά τις επόμενες εκλογές το 2023, θα είναι πενταετείς οι θητείες τόσο στους δήμους όσο και στις περιφέρειες. Δεν είναι 10 λοιπόν συνολικά τα χρόνια που γράφει το σχόλιο, είναι 9. Προφανώς ο 18:05 εννοεί ότι ο νυν δήμαρχος θα είναι ξανά δήμαρχος και μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Εσένα ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημά σου; Ο ένας χρόνος που υπολείπεται μέχρι τα 10 χρόνια που γράφει ο σχολιαστής;

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας και ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας παρέχετε. Συγχαρητήρια στον δήμο Τρίπολης για την τιμή που έκανε στον καθηγητή χειρουργικής κ.Ιωάννη Παπαδημητρίου για αυτά που κατάφερε να κάνει αλλά και τις οδηγίες που έδωσε για να γίνει κάτι καλύτερο.Τώρα, με τον άνθρωπο, που μαζί με τον συνάδερφο του από το Άργος έσωσαν την Τρίπολη από βομβαρδισμό το 1941 απότους γερμανούς , πάνε δηλαδή 81χρόνια καιτο μόνο που τους έχει δοθεί από το 1946 είναι η ευγνωμοσύνη της πόλης, ευτυχώς που έχει γίνει και αυτό , γιατί από ότι φαίνεται δεν περισσεύει κάποια οδό στην Τρίπολη

11:19 σχολιαστή γυαλιστή, δεν θα μείνει μετά τα 9 χρόνια? Δεν θα πάει για άλλη 5ετία το 2023? Πως το ερμηνεύεις αυτό? Δεν θα ξαναβάλει πάλι? Μην μας το κάνεις αυτό. Βγες στη σύνταξη εσύ όπως το έχεις υπολογίσει, αλλά μην κόβεις την καριέρα του ανθρώπου. Τι θα απογίνει η πόλη? Φιλάκια.

15Q13 Εγώ βρε ηλίθιε ξερόλα για να βγω στη σύνταξη στα 38 που είμαι τώρα ξέρεις πόσα χρόνια έχω ακόμα; Για κάνε τον υπολογισμό. Εκτός κι αν η πολλή εξυπνάδα που τρέχει από τα μπατζάκια σου (και κάποιων άλλων επίσης που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα) δεν σου επιτρέπει να κάνεις τέτοια μπανάλ και ποταπά πράγματα. Μάλλον εσύ πας για σύνταξη σχολιαστή αστραπόγιαννε, Και χωρίς φιλάκια γιατί μπορεί να μας κολλήσεις και τίποτα

16:36 παραλήρημαααααα, σε γλεντάω όσο δεν παίρνει συμμαθητή. Το 38 που λες μάλλον είναι δέκατα του πυρετού που ανέβασες. Τελικά δεν απάντησες, θα τον βάλεις να ηγηθεί του ψηφοδελτίου 2η 5ετία ή μπά. Η πόλη θα σε ευγνωμονεί. Αλήθεια!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.