Τρίπολη: Τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια να καταλήγουν στα σκουπίδια…; (pics)

Τρίπολη: Τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια να καταλήγουν στα σκουπίδια…; (pics)

Σεπτέμβριος 30, 2022 - 13:25
7 σχόλια

Το φθινόπωρο είναι εδώ και το κρύο κάνει την εμφάνισή του σιγά σιγά στην πόλη μας.

Οι περισσότεροι αρχίζουν να προτιμούν τα πιο ζεστά τους ρούχα όπως ζακέτες και φούτερ. Τα καλοκαιρινά μπαίνουν στο πατάρι και πρωταγωνιστές είναι πλέον τα χειμωνιάτικα ρούχα.

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή, για να κάνει κανείς ένα ξεκαθάρισμα της ντουλάπας του και να βάλει στην  άκρη ρούχα που δεν φοράει πλέον.

Πόσες φορές όλοι μας έχουμε κοιτάξει στα συρτάρια μας και έχουμε διαπιστώσει ότι μπορεί να υπάρχουν όχι μόνο μία αλλά τρεις μπλούζες που έχουμε να φορέσουμε εδώ και καιρό.

Γιατί να  μένουν  λοιπόν μέσα στο συρτάρι μας, πιάνοντας τον ήδη περιορισμένο χώρο και να μην το δώσουμε σε κάποιον συνάνθρωπό μας, ο οποίος θα τα χρειαστεί;

Στην πόλη μας από ό,τι φαίνεται η καλή διάθεση των ανθρώπων υπάρχει, δυστυχώς όμως ο κατάλληλος χώρος για τη συλλογή των ρούχων  δεν υφίσταται.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, κάποιοι άφησαν ρούχα έξω από έναν κάδο ανακύκλωσης. Τα ρούχα βρίσκονται πεταμένα έξω από τη σακούλα τους, ενώ παράλληλα είναι εκτεθειμένα. Η Ιματιοθήκη που λειτουργεί στην πόλη μας από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας το διάστημα αυτό είναι γεμάτη και δεν δέχεται άλλες προσφορές.

Ας γίνει μια προσπάθεια είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς για μία συντονισμένη «τακτοποίηση» των ρούχων και προώθησή τους σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, ώστε τα αποθέματα να αδειάσουν και να υπάρξει χώρος για καινούργιες προσφορές. Και αν δεν γίνεται αυτό όποιος διαθέτει ρούχα που δεν τα χρειάζεται ας μιλήσει με τους γύρω του και ας βρει μια οικογένεια που έχει ανάγκη, υπάρχουν αρκετές εδώ στην πόλη, να τα δώσει και όχι να τα πετάει στα σκουπίδια.

Ο χειμώνας που έρχεται, προβλέπεται δύσκολος και ήδη πολλά νοικοκυριά φοβούνται ότι δεν θα αντεπεξέλθουν. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Λύση υπάρχει, λέγεται "κόκκινοι κάδοι" αλλά μάλλον "δεν έχει Κοκό" και επομένως.....

Δίκιο έχεις. Έχει υποβληθεί πρόταση. Όλα καλά θα πάνε για την πόλη.

Βαλτε κοκκινους καδους να τους ξεχωριζουν οι Β ρομα να τους λεηλατουν,και καποιος αλλος που τα εχει πραγματικα αναγκη να μην προλαβαινει να παρει.

Επισης αλλο ενα θεμα ειναι και με τα φαγητα. Θα πρεπει να βρεθει τροπος οσοι σπιτια εχουν φαγητο αντι να καταληγει στα σκουπιδια, να το αφηνουν σε μερος οπου να μπορει καποιος που εχει αναγκη να το παιρνει

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας γιατί υπάρχουν ; Τόσοι άνεργοι υπάρχουν και κάποιοι προσλαμβάνονται για κοινωφελή εργασία. Ας δημιουργηθεί ένας χώρος που θα παραλαμβάνονται ρούχα και οτιδήποτε άλλο μπορούν να προσφέρουν οι δημότες και να διατίθενται σε όσους έχουν ανάγκη στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες.

Βάλτε τα σε μια κούτα και να τα στέλνετε σε ορφανοτροφεια, ιδρύματα,ψυχειτρεια,γηροκομεία μπαίνετε στο γκουκλιν και τα βρίσκετε ολα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.