Τρίπολη: Σύλληψη και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε αστυνομικό που κλώτσησε γάτα

Τρίπολη: Σύλληψη και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε αστυνομικό που κλώτσησε γάτα

Οκτώβριος 29, 2022 - 11:38
42 σχόλια

Eurokinissi

Αστυνομικός συνελήφθη στην Τρίπολη, επειδή κλώτσησε γάτα άγνωστου ιδιοκτήτη, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, η Αστυνομία αναφέρει:

Συνελήφθη, χθες (28.10.2022) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρίπολης, αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο αστυνομικός, προχθές (27.10.2022) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, κλώτσησε με το πόδι γάτα, αγνώστου ιδιοκτήτη.

Σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των -5.000- ευρώ ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του κου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Ειδήσεις: 
Επόμενο άρθρο
Live: Α' Αρκαδίας

42 Σχόλια

Α ρε Κράτος. Ότι θέλεις κάνεις με τους Νόμους σου. Φτάνει να το θέλεις....

Έλεος παιδιά έχουμε ξεφύγει όσον αφορά την συμπεριφορά μας απέναντι στα σκυλάκια και τα γατάκια , αυτή η καραμέλα ότι όποιος κακοποιεί τα ζώα θα το κάνει και στους ανθρώπους θέλει πολύ κουβέντα , δηλαδή ένας χασάπης ένας εκδορέας θα πάρει ένα μαχαίρι και θα σφάζει ανθρώπους έλεος έχει παρατραβήξει αυτό το θέμα με την κακοποίηση των σκυλιών και των γατιών . Εδώ έχουμε κοσμογονία και στα πρώτα θέματα των ειδήσεων για ημέρες κλωτσιές γατί μάλωσε το σκυλί έλεος φτάνει !!!!!

Δηλαδή αν έρθει ένα γατι πάνω μου να χαιδευτει και το σπρώξω με το ποδι μου εχει 5000 πρόστιμο....για συνέλθετε ρε!

Η υπόθεση φιλοζωία τέλειωσε. Την έκαψαν οι ίδιοι οι φορείς που την προωθούν και η νομοθεσία που την υποστηρίζει. Οποιοσδήποτε ασχημονεί σε ζώα είναι άθλιος. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να μην έρχεται ποτέ η αστυνομία σε επεισόδια με ημεδαπούς ή σε συμπλοκές ανθρώπων μεταξύ τους, και την ίδια στιγμή να αφιερώνουν πόρους, χρόνο και υπηρεσίες για τα γατιά, συνιστά παραλογισμό. Δεν πάνε σε επεισόδια επίθεσης αδέσποτων σε ανθρώπους και πάνε σε επιπολαιότητες με θύματα ζωάκια. Χάσαμε το μέτρο. Πρώτα οι άνθρωποι και μετά όλα τα ζώα.

16:55 και όμως έχει πρόστιμο, άμα έχει το γατί και δικομανη αφεντικό άντε βγάλε άκρη!

Ζούμε σε μια χώρα που οι ποινές εφαρμόζονται μόνο όταν κάποιος πειράξει ζώο και όχι άνθρωπο. Συγχαρητήρια

Θυμάστε την ταινία η σοφερινα την σκηνή με το σκυλάκι; Εκεί το σατιριζαν οι δικοί μας οι νομοθετες το τερμάτισαν. Αλλά εγώ από εδώ και πέρα δεν θα πειράξω το "κακόμοιρο" το ζωάκι Αλλά θα τσακισω στο ξύλο το αφεντικό του.... τζάμπα θα την βγάλω!

Κάτι ακούστηκε πως μια γιαγιά φωτογράφισε το περιστατικό .. ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΤΟΥΣ.

Αυτό μας αξίζει... Να κλωτσαμε γατάκι και να πληρώνουμε 5Κ και να κλωτσαμε τη γυναίκα μας, τα παιδιά μας, την μάνα μας και τον πατέρα μας και οι διπλανοί να μην "άκουσαν" τίποτα... Ουστ υποκριτες!

Η είδηση θα πρέπει να βγαίνει, όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, όχι όταν εφαρμόζονται.Ισχυει ένας νόμος ,που είναι το νέο?

21.05 Και τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με το άρθρο βρε ανώμαλε; Μήπως αναιρεί το ένα το άλλο; Επειδή δηλαδή πεθαίνουν άνθρωποι στους δρόμους ή πεινάνε ή είναι άνεργοι ή ματσουκώνουν και βιάζουν κάποιοι υπάνθρωποι τις γυναίκες και τα παιδιά τους, δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται κανένς άλλος νόμος βρε ανώμαλε; Τι λογική είναι αυτή βρε ανώμαλε αλλά και βρε υπόλοιποι ανώμαλοι με τα μυαλά σαν και τα δικά σου; Ουστ

@21:12 Μόνο να μας ενημερώσεις και σε πόσα άλλα σάιτ θα γράψεις την ίδια μακακία να το γνωρίζουμε για να μην ανησυχούμε. Βλήτο

@12:24 - Τα ζώα φυσικά και έχουν δικαιώματα αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει και μια μεγάλη δόση υπερβολής. Επίσης υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα στην χώρα μας. Όποιος ταξιδέψει στην Ευρώπη θα παρατηρήσει ότι δεν υπάρχουν αδέσποτα. Όχι ότι είναι λιγότερα, είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα αλλά και με τα δεσποζόμενα. Τεράστιο ποσοστό είναι ανεκπαίδευτα, κάνουν φασαρία, δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους οι ιδιοκτήτες, δεν τους έχουν βάλει τσιπ κτλ. κτλ. Εκεί γιατί δεν έχουμε ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ποινές; Αν έχουμε, γιατί δεν εφαρμόζονται; Απλά ερωτήματα.

Τα ζώα λυπάμαι. Ενώ δεν φταίνε για τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη τους για ψήφους και μπίζνες, θα επιστρέψουν στην κακομεταχείριση και την αδιαφορία της προηγούμενης κατάστασης. Αυτές είναι οι συνέπειες των ακραίων, ανεύθυνων και ρεβανσιστικών επιλογών μιας συνομοταξίας συνανθρώπων μας που βάζει τα ζώα πάνω από τους ανθρώπους. Κάποιοι λίγοι αφελείς πλην όμως μοιραίοι, παρέα με πολλούς επιτήδειους που εμπορεύονται την φιλοζωία και τους υποκριτές δικαιωματιστές ενός «ορθολογικού» παραλογισμού, σπέρνουν στην κοινωνία διχασμό και στους δρόμους αδέσποτα. Απτό παράδειγμα ο 12:24 & 12:25

12.24, για μισό κιλό χασίσι στο σπίτι του, ο άλλος τρώει ποινή χάδι με αναστολή. Πληρώνει τα έξοδα της δίκης, αφήνεται ελεύθερος και συνεχίζει να να κάνει το ίδιο εγκληματωντας και χαμογελώντας. Και ο άλλος με το γατί διασύρεται και πληρώνει 5000. Αυτό εννοούσα ανώμαλε, ότι οι Νόμοι είναι άδικοι.

16:29 Άλλο το ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται κι άλλο ότι είναι άδικοι ψυχανώμαλε. Όλοι οι νόμοι δίκαιοι είναι. Απλά άλλοι εφαρμόζονται κι άλλοι όχι. Εκεί έγκειται η διαφορά. Κατάλαβες, ψυχανώμαλε;

@15.12 Να μην λυπάσαι τα ζώα, αλλά τον εαυτό σου με τέτοιες μηδενιστικές αντιλήψεις που έχεις

Ποιο ακριβώς είναι το έγκλημα της κατοχής κάνναβης (χασίσι είναι tres banal); Συντονίσου λίγο, να αποποινικοποιηθεί η κατοχή πρέπει, όχι να πηγαίνουνε και μέσα ως εγκληματίες. Όσο για τα γατιά, ντάξει, δεν μας ανήκει ο πλανήτης ξέρετε.....

Πριν λίγα χρόνια: Βγήκα στο βόλτα στο κέντρο της Τρίπολης με το σκύλο μου με λουρί και περαστικοί άλλαζαν πεζοδρόμιο ή με κοιτούσαν σαν εξωγήϊνο. Πήγα στο Jumbo έξω από την πόλη για ψώνια και λυπήθηκα δεκάδες σκυλιά παρατημένα που λιμοκτονούσαν. Πήρα τροφές και τα τάισα υπό το επικριτικό βλέμμα πελατών και υπαλλήλων. Να το κοιτάξετε το θέμα που έχετε με τα ζώα οι Τριπολιτσιώτες. Είναι ένα από τα διαχωριστικά σημάδια του χωριού από την πόλη και του 19ου αιώνα από τον 21ο.

Τάσο, το απίστευτο είναι πως είμαστε από την πόλη την Τρίπολη και τώρα το παίζεις κάποιος. Εάν έχεις λεφτά για να ταΐζεις τα αδέσποτα καλά κάνεις. Αλλά όχι να μας και υποδείξεις. Όταν βλέπω το ψωρογατο πάνω στο καπό του αυτοκινήτου μου δεν θα κάθομαι σε σταυρωμένα τα χέρια. ΚΑΝΕ ένα διάλειμμα , Κάνε ένα κιτ κατ.

@12.25 Πες μου ποία site διαβάζεις για να τα αποφύγω.. πάντως το ότι σε ενόχλησε το σχόλιο μου που γράφτηκε 2 φορες και οχι τα αντίστοιχα άρθρα που γράφτηκαν σε 7 site να το κοιτάξεις...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ- ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ. 5.000€ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ, 30.000€ ΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΖΗΜΙΑ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΥΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΜΟΛΥΤΑ. ΑΝ ΤΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑ ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΟΒΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 60.000€. ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ!

Με κάθε σεβασμό σε κάθε ύπαρξη γύρω μας, έχω την αίσθηση πως στον βωμό μιας δήθεν φιλοζωίας γιγαντώνεται μια δίψα ανθρωποφαγίας! Ας μπουν κάποια όρια στην παράνοια που μας πουλάνε και ας σταματήσει η διαπόμπευση ανθρώπων για το τίποτα. ( Στην προκειμένη περίπτωση έστω.)

19:59 αν θέλεις να βοηθήσεις την κατάσταση να τα ταΐζεις σπίτι σου και όχι όπου να είναι. Να βοηθήσεις στην Στείρωση και στην εύρεση καταφυγιου. Άκου τα τάϊσες στο δρόμο μια φορά και έλυσες το πρόβλημα προτευουσιανε

Για το κακόμοιρο το γατάκι για μια κλοτσιά 5000 € επί τόπου. Για το παιδάκι στο Λαγονήσι που κατασπαραξε το "κακόμοιρο " το σκυλάκι υπάρχει δικαιοσύνη?

έχετε ξεφύγει τελείως οι δήθεν φιλόζωοι. Πάρτε παιδιά ρε από τα ιδρύματα να μεγαλώσετε και αφήστε τα σκυλιά. Γεμίσατε τις πόλεις και τα παρατάτε όταν τα βαρεθείτε. Τρελοί έ τρελοί.. Με βάση το νόμο πρέπει όλοι σας να μαζεύετε τις ακαθαρσίες των σκυλιών σας στους δρόμους και τις πλατείες αλλιώς έχει πρόστιμο. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ;;; Ούτε το 1% από εσάς. Ξεφτίλες.. Αν καλέσουμε αστυνομία είμαστε ρατσιστές και δεν αγαπάμε τα ζώα, και θα έχουμε 100 δήθεν φιλόζωους στα πόδια μας μετά να μας πρήζουν..

ΠΡΟΣ ΟΥΓΚ 20:29 Ο ΤΑΣΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΑΪΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΓΥΡΩ.ΑΥΤΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΝ ΕΤΗ 2022. Η ΨΩΡΟΓΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΧΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΝΑ ΞΟΥΤ ΘΑ ΦΥΓΕΙ. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΛΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ. ΑΣΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΠΡΟΣ ΟΥΓΚ 23:21 ΑΝ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΩΣΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ.ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΙΣΧΡΑ ΚΡΙΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ

Κατανόηση στους ιδιοκτήτες και φροντιστές τετράποδων. Ελλείμματα και τραύματα προσπαθούν να επουλώσουν μέσω των ζώων. Ακόμη και οι συμπλεγματικοί που τα χρησιμοποιούν ως αξεσουάρ εμφάνισης. Ολα κάτι δείχνουν και κυρίως ως τεκμήριο εισοδήματος (πολυτελούς διαβίωσης) που για κάποιες ράτσες πρέπει να καθιερωθεί.

10:34 Εσύ που αναφέρεσαι υποτιμητικά στους άλλους λέγοντάς τους "ΟΥΓΚ" μάθε πρώτα να γράφεις σαν άνθρωπος και όχι σαν πίθηκος και μετά έλα πάλι να γράψεις σχόλια. Κι ένας πίθηκος πιο κατανοητά και πιο στρωτά γράφει από σένα, ανθρωποειδές. Και δεν χρειάζεται να γράφεις χρησιμοποιώντας τη μητρική σου γλώσσα συνέχεια με "ουγκ" και άλλες άναρθρες κραυγές. Το καταλάβαμε ότι είσαι ζώο και μουγκρίζεις. Δεν χρειάζεται να το μεταφέρεις και στο γραπτό λόγο κιόλας

12: 00 δηλαδή αν όσοι έχουν κατοικίδιο επουλώνουν τραύματα, εσείς που ασκείτε βία και σε βάζω μέσα γιατί είτε το κάνει είτε το δέχεσαι είναι το ίδιο, ξέρεις πόσα τραύματα και κόμπλεξ βγάζεις; πρώτα απ ολα της υπεροχής προς κάποιο πιο αδύναμο ον από σενα. μακαρι την επόμενη φορά που θα ασκήσεις βια γιατι έκατσε το γατί στο αμαξι σου , ενω μπορεις να το διώξεις πολύ ήρεμα κα ι ανώδυνα, αν ασκήσεις βια ξανα λέω μακαρί τα νύχια του να σου μείνουν πάνω για να θυμίζουν τη βλακεία σου.

10:34 δεν γουστάρω να βλέπω ζώα Αδέσποτα επειδή κάποιοι κοπρίτες τα παράτησαν. Δικαίωμα μου είναι. Έλα εσυ να πληρώσεις για τις νυχιές στο καπό μετά. Στείλε μου τα στοιχεία σου , να σου στείλω τον λογαριασμό. Και τι σημαίνει ουγκ; Δεν μιλάω τη γλώσσα των Ορκ.

Με τον 13χρονο τι εχοθν να πουν οι φιλοζωοι; Θα πρεπει να πληρωσει ο ιδιοκτήτης του 30000 το λιγοτερο στο παιδι; Αλλα τελικα καποιοι φιλοζωοι κρυβουν τα κομπλεξ τους πισω απο ενα σκυλι ή ενα γατί γιατι δεν μπορπυν να κανουν με ανθρώπους. Τα διποδα υπηρετες των τετραποδων.

@14:48 Κι αυτό τώρα ρε όρνιο τι σχέση έχει με τη γάτα που την κλώτσησε απρόκλητα ο άλλος; Είναι εντελώς διαφορετικό το ένα περιστατικό από το άλλο. Καλά ρε σεις που ψηφίζετε κιόλας, ντιπ για ντιπ καμμένοι είσαστε μερικοί;

Διαβαζοντας μερικους σχολιαστες εδω μεσα,μου δημιουργήθηκε μια ερωτηση.Αν εμπλακουν σε καβγά και ειναι τα θυματα...πως θα δικαστει ο θυτης. Σαν να χτυπησε Ανθρωπο ή ζώο; Μια ευλογη απορια που συνάδει με τα πιο ασχετα σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.