Τρίπολη: Προσπάθειες απάτης μέσω e-mail δήθεν από την Εθνική Τράπεζα (pic)

Τρίπολη: Προσπάθειες απάτης μέσω e-mail δήθεν από την Εθνική Τράπεζα (pic)

Οκτώβριος 25, 2021 - 09:33
0 σχόλια

«Μάστιγα» είναι πλέον τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προτρέπουν τον πολίτη, πελάτη τράπεζας, να ακολουθήσει έναν σύνδεσμο ώστε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του, επειδή δήθεν έχει περιορισμό στην πρόσβαση του λογαριασμού του και «η χρήση της χρεωστικής κάρτας του έχει ανακληθεί προσωρινά».

Και, παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι ουδέποτε θα ζητήσουν με ηλεκτρονικά μέσα τα στοιχεία τους, πολλοί πέφτουν στην παγίδα και ακολουθούν τον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν απατεώνες.

Μάλιστα, οι περισσότεροι πολίτες που έχουν πέσει στην παγίδα, δηλώνουν ότι το περιβάλλον στο οποίο μεταφέρονται με τη χρήση του συνδέσμου είναι πανομοιότυπο με εκείνο της τράπεζάς τους.

Λίγα λεπτά μετά την παραχώρηση των κωδικών τους, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί αδειάζουν, και τότε αντιλαμβάνονται την απάτη.

Επομένως, μεγάλη προσοχή στα e-mail που λαμβάνουμε.

Ευχαριστούμε την αναγνώστριά μας Α.Γ. για τη φωτογραφία.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.