Τρίπολη: Μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και παράπονα, για τον Προσωπικό Γιατρό - Τι λένε οι φαρμακοποιοί

Τρίπολη: Μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και παράπονα, για τον Προσωπικό Γιατρό - Τι λένε οι φαρμακοποιοί

Σεπτέμβριος 13, 2022 - 12:26
8 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal

Η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό των πολιτών από τους φαρμακοποιούς ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου. Βέβαια, ηλεκτρονικά οι πολίτες είχαν και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν μέσω της πλατφόρμας. Η εγγραφή στο φαρμακείο γίνεται για τη διευκόλυνση των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που δεν έχουν εξοικείωση με το Διαδίκτυο.

Στην πόλη μας, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα (δείτε ΕΔΩ), προσωπικοί γιατροί δεν υπήρχαν διαθέσιμοι αλλά μόνο στα περιφερειακά ιατρεία, δηλαδή Νεστάνη, Βλαχοκερασιά ή Τεγέα.

Μιλώντας με φαρμακοποιούς της πόλης μας ενημερωθήκαμε για το πώς κινούνται οι εγγραφές των πολιτών. 

Οι περισσότεροι φαρμακοποιοί μάς απάντησαν ότι ο κόσμος ήδη από τις πρώτες ημέρες έσπευσε να εγγραφεί στην πλατφόρμα, όχι μόνο ηλικιωμένοι αλλά όλες οι ηλικιακές ομάδες. «Έρχεται ο κόσμος στο φαρμακείο και μας λέει γράψε μας» όπως μας είπε χαρακτηριστικά φαρμακοποιός. Για τους ηλικιωμένους είναι πιο δύσκολα τα πράγματα ενώ οι νέοι αντιλαμβάνονται κατευθείαν τι απαιτείται. Από την άλλη φαρμοκοποιός στο κέντρο της πόλης δήλωσε ότι ο κόσμος έρχεται δειλά - δειλά στο φαρμακείο, ρωτάει, δεν κάνει την εγγραφή του ακόμα. 

Οι φαρμακοποιοί όμως δεν έχουν την απαραίτητη ενημέρωση, για να τους δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. 

Δεν έχουμε σαφή ενημέρωση, απλά άνοιξαν την πλατφόρμα και είπαν να τους γράψουμε

Επίσης λόγω της μη διαθεσιμότητας ιατρών στην Τρίπολη παρά μόνο σε περιφερειακά ιατρεία οι πολίτες παραπονιούνται. «Γιατί δεν έχουν εγγραφεί ιδιωτικοί ιατροί στην Τρίπολη;» είναι το μόνιμο παράπονό τους. 

Ακόμη, ζητούν από τα φαρμακεία να τους εγγράψουν στις πιο κοντινές περιοχές όπως στο ιατρείο της Κερασίτσας ή της Νεστάνης, ενώ ακολουθούν η Βλαχοκερασιά και η Μεγαλόπολη. 

Για τους περισσότερους φαρμακοποιούς η εφαρμογή του προσωπικού ιατρού δεν είναι κακό μέτρο, αρκεί να λειτουργήσει σωστά. 

Σε άλλες χώρες όπως στην Γαλλία και την Ιταλία λειτουργεί χρόνια

Τέλος, σχετικά με το πρόστιμο, της επιπλέον αύξησης στα φάρμακα  που θα  ισχύει αν κάποιος δεν εγγραφεί στον προσωπικό ιατρό, οι φαρμακοποιοί το βλέπουν σαν απειλή. 

Θέλει να τους υποχρεώσει να εγγραφούν για αυτό το κάνουν

Να υπενθυμίσουμε ότι η εγγραφές είναι ανοικτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ για την εγγραφή σας στο φαρμακείο χρειάζεται να έχετε μαζί σας μόνο τον ΑΜΚΑ. Σας. 

Αγγελική Γεωργοπούλου 

 

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Οι ιδιώτες γιατροι στην Τρίπολη δεν έχουν γραφτεί , όπως και σε άλλες παροχές δημόσιας υγείας γιατι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ και έχουν την πελατεία σίγουρη.

Τί νόημα έχει η επιλογή προσωπικού γιατρού για έναν κάτοικο Τρίπολης , στην Κερασίτσα στη Νεστάνη ή στην Ασέα ;; Δηλαδή για να πας να σε εξετάσει χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτοκίνητο ή ταξί καθώς επίσης και να πάρεις χαρτί προτεραιότητας και να περιμένεις κανά δυο τρεις ώρες ώσπου να έρθει η σειρά σου ! Ασε που οι περιφερειακοί γιατροί εξυπηρετούν τις αντίστοιχες περιοχές τους και ήδη έχουν κλείσει τους 2000 ασθενείς τους .... Κάπου δεν πάμε καλά .......

Τόσοι παθολόγοι στην Τρίπολη και δεν έχει δηλώσει ΚΑΝΕΝΑΣ συμμετοχή στο σύστημα ~! Μπορεί να μας δώσει εξηγήσεις γι' αυτό το φαινόμενο , ο Πρόεδρος των Ιατρών κ Ψυχογιός ;;;;

@21:26 Σας είπε κανείς πως οι γιατροί είναι πονόψυχοι ή ελεήμονες; Εχετε δει γονείς υποψηφίων ή φοιτητών ιατρικής;

Την ευθύνη την έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας που, κόντρα στον όρκο του Ιπποκράτη, σαμποτάρει το εγχείρημα για τον Προσωπικό γιατρό τώρα αλλά και παλιότερα ..... Δρα συντεχνιακά με γνώμονα το οικονομικό όφελος ΜΟΝΟ!

Οταν θα δουν να μην πατάει ούτε "κουτσή κουρούνα" στα ιατρεία τους θα αρχίσουν να παρακαλάνε να τους δηλώσουν. Τότε όμως θα έχει πετάξει το πουλάκι και θα έχουν δηλωθεί άλλοι. Ήδη τα ιατρεία τους είναι σχεδόν άδεια, εκεί που δεν έβρισκες κάθισμα να καθίσεις.

Αν δεν κάνω λάθος , όταν σε ένα νόμο οι γιατροί δεν φτάνουν , επεμβαίνει το κράτος και είτε τους βάζει αναγκαστικά είτε ανοίγει την επιλογή να διαλέξεις άλλου νόμου.

Απλά πράγματα λεω εγώ, όποιος (στις ειδικότητες που είναι για προσωπικοί γιατροί) δεν θέλει να συμμετέχει στο σύστημα του προσωπικού γιατρού, να μην έχει πρόσβαση στην συνταγογράφηση! Τότε να δεις συμμετοχή που θα έχουμε και παρακάλια για να βρουν "πελατες".

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.