Τρίπολη: «Μάστιγα» οι επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες

Τρίπολη: «Μάστιγα» οι επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες

Οκτώβριος 07, 2021 - 11:33
3 σχόλια

φωτογραφία eurokinissi

Σε μάστιγα εξελίσσεται για τους αγρότες ο πληθυσμός των αγριογούρουνων, τα οποία πεινασμένα καταφεύγουν στις καλλιέργειες σιτηρών, αμπελιών, πατάτας και όχι μόνο  εξανεμίζοντας το εισόδημα των παραγωγών.

Δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί στην Αρκαδία που έχουν δει τις καλλιέργειές τους να ρημάζονται μέσα σε ένα βράδυ από τα αγριογούρουνα.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ζητώντας από το Σώμα να λάβει αποφάσεις για την επίλυση του προβλήματος που απασχολεί τους αγρότες του δήμου.

Ξεκινώντας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τεράστιο είναι το πρόβλημα που βιώνουν δημότες με τα τσακάλια και τα αγριογούρουνα μέσα σε όλο αυτό, είναι πολύ σοβαρά θέμα που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ιδιαιτέρα στην εποχή του διανύουμε με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες των αγροτών».

«Είδα κάποιοι να χαίρονται για την εμφάνιση της λύγκας που είναι επιθετική. Ζητώ σήμερα από το ΔΣ να πάρουμε απόφαση. Αν δεν έχουμε περιβαλλοντολόγο, να κάνουμε μια μελέτη για τον αριθμό των ζώων που πρέπει να υπάρχουν για να μην εξαφανιστούν και στη συνέχεια να κινήσουμε τις διαδικασίες για επικήρυξη τσακαλιών και αγριογούρουνων», υπογράμμισε.

Θα πρέπει να κάνουμε μία κίνηση αποτελεσματικότητας, αλλά πρέπει σήμερα να ξεκινήσουμε από κάπου

«Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και θεατές σε ένα τέτοιο θέμα»,, είπε κλείνοντας ο κ. Παπαδημιοτρίου και τονίζοντας για ακόμα μία φορά τις μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό, είπε ο δήμαρχος Κ. Τζιουμης, προσθέτοντας ότι ο δήμος δεν μπορεί να επικηρύξει τα ζώα, γιατί δεν υπάρχει μελέτη.

Πρέπει να δούμε αν τα ζώα είναι υπεράριθμα και στη συνέχεια να προχωρήσουμε.

Τέλος, αποφασίστηκε να συνταχθεί μια επιστολή στην οποία να γνωστοποιείται το πρόβλημα, και να αποσταλεί στο Δασαρχείο, έτσι ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριογούρουνων.


3 Σχόλια

Προτάσεις είχαν κατατεθεί στήν επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργου αγρ. Ανάπτυξης τσιρώνη στην Τρίπολη πριν λίγα χρόνια (2018) για τις οποίες υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα και όχι να το χρησιμοποιείται για να βγήτε στην επιφάνεια ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ

16.30 και τί έχει γίνει από τότε ρε μεγάλε; Έχεις δει ή έχεις ακούσει κάτι; Όσο για τον Τσιρώνη, πολιτικός ογκόλιθος. Τον θυμόμαστε για όλα τα ανδραγαθήματα.

ΩΠΑ ΡΕ 16.30. ΒΓΕΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ? ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΠΟΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.