Τρίπολη: Κατήφεια και προβληματισμός στον χώρο της εστίασης (vid)

Τρίπολη: Κατήφεια και προβληματισμός στον χώρο της εστίασης (vid)

Ιούλιος 12, 2021 - 21:00
10 σχόλια

Σε έντονο προβληματισμό μπαίνει και πάλι ο κλάδος της εστίασης, με τους καταστηματάρχες να μην μπορούν να δουν «φως» στην άκρη του τούνελ.

Η απαγόρευση εισόδου στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, η απαγόρευση χορού και η μείωση των ντεσιμπέλ της μουσικής τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση, αφού βλέπουν ότι ακόμα μια σεζόν είναι χαμένη.

Μιλήσαμε με τον κ. Αδαμόπουλο που εκμεταλλεύεται το Τουριστικό Περίπτερο στο άλσος Αγίου Γεωργίου, για τα νέα μέτρα και για τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί και αφορούν τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Ο κ. Αδαμόπουλος βρίσκεται στον χώρο της εστίασης περίπου 50 χρόνια και ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού και τα ημίμετρα της κυβέρνησης τους έχουν πάει χρόνια πίσω.

Πολλά είναι τα ζευγάρια που ήδη έχουν αναβάλει τον γάμο και την βάπτιση του παιδιού τους, αφού βλέπουν ότι υπάρχει μία αστάθεια όσον αφορά τα μέτρα που θεσπίζει η κυβέρνηση για τον περιορίσμο της διασποράς του κορωνοϊού, είπε.

Η απαγόρευση του χορού αποθαρρύνει πολλούς από το να κάνουν το γλέντι του κορυφαίου αυτού γεγονότος της ζωή τους, τον γάμο τους, οδηγώντας τους καταστηματάρχες στον γκρεμό.

Έχοντας διαβάσει το ΦΕΚ ο κ. Αδαμόπουλος αναλύει τα ζητήματα που δημιουργούνται με τους καθήμενους και τους όρθιους πελάτες, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο στους πελάτες που θα σηκωθούν.

Αν βρουν όρθιο σε έλεγχο , όπως αναφέρει το ΦΕΚ, θα επιβληθεί πρόστιμο στην επιχείρηση και άρση λειτουργίας για 7 ημέρες

Μεταξύ άλλων έθιξε το θέμα της οικονομικής στήριξης που έλαβε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σημειώνοντας ότι η  περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν βοήθησε όπως είχε πει τον κλάδο.

Ο κ. Νίκας  έλεγε ότι θα βοηθήσει τους μικρομεσαίους, αλλά κανείς μας, δεν πήρε φράγκο

Όπως κατήγγειλε από τα χρήματα που δεσμεύτηκε ο κ. Γεωργιάδης ότι θα δοθούν στους επιχειρηματίες, μόνο 3 συμπολίτες μας από την Τρίπολη τα έλαβαν.

*Η συνέντευξη έγινε πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού

 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Ανάστατος ο κόσμος της εστίασης για τα νέα μέτρα


10 Σχόλια

Οταν δεν μπόρεσες να βρεις ένα μακρύ καλώδιο να βγάλεις την τηλεόραση έξω (γιατί το μέσα απαγορεύεται) για τα ποδόσφαιρα η κουβέντα σταματάει εκεί.

Ο Βλάχος χρειάζεται δυνατή μουσική και να στέκεται όρθιος, για να διασκεδάσει! Η εστίαση πάντα λεφτά κέρδιζε, μην κλαίνε και οι παντρεμένες τώρα....

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν ήδη αυξηθεί κατά πολύ. Ο ιός ΣΑΡΩΝΕΙ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ. Κινδυνεύουμε να δούμε πάλι τα νοσοκομεία της χώρας μας πλημμυρισμένα με ασθενείς από COVID και τις υπόλοιπες ασθένειες να μένουν πίσω στην αντιμετώπισή τους. Και ο αντίλογος είναι ότι δεν μπορεί να βάλει κάποιος έναν υπάλληλο με μια εφαρμογή στο κινητό ή το tablet να κάνει έλεγχο στο πιστοποιητικό του πελάτη. Στο Ισραήλ πως το κάνουν; Εκεί η εστίαση λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο; Τα μέτρα στηρίζουν τις επιχειρήσεις γιατί ωθούν τον εμβολιασμό. Το μόνο που μπορεί να τις σώσει. Τι δεν καταλαβαίνουν;;

Και covid να μην ειχαμε παλι προβλημα θα ειχε η εστιαση, γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο των νεων απο 18 εως και 30 εχουν εγκαταληψει τη πολη διοτι δεν εχει τιποτα να προσφερει απο δουλειες. Πρεπει οι τοπικοι να μερημνησουν να δωσουν κινητρα να επιστρεψει η νεολαια μας πισω γιατι εχουμε γινει μια πολη συνταξιουχων.

Πήρατε τα περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση και τώρα κλαίγεστε και από πάνω λες και σας είπαν τίποτα τρομερό ... έλεος ... προσφέρετε και εσείς κάτι σε αυτήν την πολύπαθη κοινωνία .

@09:15 καλά υπερβάλεις λίγο. Γενικά είμαι μαζί σου ενάντια στους αρνητές και στους ψεκασμένους αλλά αυτό που λες "έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι εισαγωγές" απλά δεν στέκει. Σήμερα η κάλυψη ΜΕΘ είναι στο 25,25% και η κάλυψη των απλών κλινών στο 12,15%. Ακόμη και στο γράφημα των διασωληνωμένων δείχνει πτωτική τάση. Πηγή: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

11 η ωρα νεκρωνει ο τοπος στο κεντρο,τι δεν καταλαβαινεραι?Δεν παιζει νεολαια δεν παιζουν φραγκα και οποιος βγαινει μονο σουλατσο κανει για να γλυτωσει την ζεστη απο το διαμερισμα του.Τα παιδια φευγουν και δεν ξαναρχονται πισω και τι να κανουν αλλωστε ,μηδεν επιλογες μηδεν αναπτυξη μηδεν τουρισμος. Να ερθουν να βλεπουν τους ιδιους και τους ιδιους εξω ολη την ωρα.Πεθανε η Τριπολη και η Αρκαδια μαζι αν δεν αλλαξουν μυαλα και νοοτροπια οι Δημαρχοι μα και ο κοσμος μαζι.

@00:01, έχεις δίκιο, θυμήσου πόσες φορές κάνουμε βόλτα έξω και λέμε "Μα αυτός/αυτή όλο καφέ πίνει κάθε μέρα; δεν έχει δουλειά; 40 χρονών και τρώει από την σύνταξη του πατέρα του;" Και το κακό είναι οτι οι έξοδοι είναι περισσότερο για να ξεφύγουν από την βαρεμάρα, όχι για να προχωρήσουν σε κάτι καλύτερο στην ζωή τους.

00.01 Πώς τα λες έτσι ρε παιδί μου. Πραγματικά έχουμε προβληματιστεί όλοι. Το βλέπω να γυρίζεται και σε ταινία

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.