Τρίπολη: Η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας δίπλα στους πολίτες και στις Λευκές Νύχτες (vid)

Τρίπολη: Η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας δίπλα στους πολίτες και στις Λευκές Νύχτες (vid)

Αύγουστος 31, 2022 - 13:03
0 σχόλια

Η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας για μία ακόμη φορά προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κοινό, δίνοντας το «παρών» στη διήμερη γιορτή εμπορίου που διοργανώνεται στην Τρίπολη την Τρίτη και την Τετάρτη 30 και 31 Αυγούστου. 

Οι εθελοντές της διάσωσης βρίσκονται σε εγρήγορση και έχοντας ως βάση τους την πλατεία Πετρινού γυρνούν σε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο της πόλης, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες όπου καταστεί αναγκαίο. 

Ο υπεύθυνος της ομάδας μίλησε στην κάμερα του arcadiaportal.gr δηλώνοντας ότι η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας είναι δίπλα στο συμπολίτη, για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί καθώς και να τους γνωρίσει ο κόσμος. 

«Να έρθουμε  πιο κοντά με τον κόσμο να μας γνωρίσει, να συναναστραφούμε και γιατί όχι όποιος θέλει να έρθει να εκπαιδευτεί και για να γίνει μέλος αυτής της προσπάθειας προς το συνάνθρωπό του.»

Οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος της Ομάδας Διάσωσης της Αρκαδίας είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και κάνει αίτηση στην ομάδα. Έπειτα η εκπαίδευσή του περιλαμβάνει φοίτηση στο σχολείο Διάσωσης, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες και πρακτικές σχετικά με τη διάσωση όσο και με την του ασφάλεια του διασώστη. 

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης το νέο μέλος μπορεί να πάρει μέρος άμεσα σε οποιαδήποτε επιχείρησης της ομάδας. 

«Είμαστε εθελοντές. Το μόνο που θέλουμε είναι ο καθένας από εμάς, με τη δική του θυσία, που θυσιάζουμε το χρόνο μας τη δική μας ζωή, την δουλειά μας, την οικογένειά μας να προσφέρει ό,τι μπορεί, το μικρό του λιθαράκι στο να δώσουμε το ελάχιστο, ό,τι μπορεί ο καθένας σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί» 

Αγγελική Γεωργοπούλου

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας πανέτοιμη να προσφέρει βοήθεια τις Λευκές Νύχτες


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.