Τρίπολη: Χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις για τα κίνητρα και το βιομηχανικό πάρκο της Μεγαλόπολης, η επίσκεψη Παπαθανάση (pics,vid)

Τρίπολη: Χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις για τα κίνητρα και το βιομηχανικό πάρκο της Μεγαλόπολης, η επίσκεψη Παπαθανάση (pics,vid)

Δεκέμβριος 22, 2021 - 18:38
4 σχόλια

Στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, αφού πρώτα είχε επισκεφθεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τα γραφεία της ΔΕΕΠ Αρκαδίας.

Στην συνάντηση το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος,  δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο πρύτανης του ΕΑΠ Οδυσσέας Ζώρας, o  Παναγιώτης Βαλασόπουλος μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι από την ΔΕΘ , καθώς και μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

O κ. Νίκας πριν δώσει τον λόγο στον υπουργό μίλησε για την Μεγαλόπολη και για το σχεδιασμό που υπάρχει για την μεταλιγνιτική εποχή. Τόνισε ότι υπάρχει ανασφάλεια στην κοινωνία για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μεγαλόπολης.

Στην συνέχεια ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται από την υλοποίηση του σχεδίου, το οποίο υποστηρίζεται από τις χρηματοδοτήσεις που θα δοθούν. Ξεκαθάρισε ότι πρόθεση όλων είναι η Μεγαλόπολη, να βρίσκεται στην κορυφή των κινήτρων και στην συνέχεια να ακολουθούν οι άλλες περιοχές, όπως η Τρίπολη, η Γορτυνία και η Οιχαλία.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι δομές εκείνες, να δημιουργηθούν συνθήκες που θα φέρουν νέο κόσμο στην Μεγαλόπολη που θα ζήσει, θα εργαστεί και θα σπουδάσει εκεί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μίλησε για το βιομηχανικό πάρκο και για τις δυσκολίες που έχουν εντοπιστεί στην εύρεση του κατάλληλου χώρου, τονίζοντας ότι για τις τοποθεσίες που έχουν προταθεί στα ορυχεία δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες.

Με βήματα γοργά από ότι άφησε να εννοηθεί θα ξεκινήσουν να εγκαθίστανται οι μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Σαν Ελλάδα υστερούμε από βιομηχανικούς χώρους, η διαδικασία η αδειοδοτιική παίρνει χρόνο, εμείς έχουμε επιταχύνει τις όλες διαδικασίες κατά πολύ, μπορούμε να τρέξουμε ένα επιχειρηματικό πάρκο με κάποια απλοποίηση σε ένα χρόνο πιο μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν. Τώρα σε ένα διάστημα δύο ετών μπορούμε να πούμε ότι θα έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες για να εγκατασταθούν οι επιχειρήσεις αρχικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι παράλληλα με την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου δεν μπορούν ήδη να εγκαθίστανται εταιρίες στην περιοχή».

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Επίσκεψη Παπαθανάση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


4 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.