Τρίπολη: Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών - Στόχος η δημιουργία δικτύου εθελοντών στην Αρκαδία (pics,vid)

Τρίπολη: Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών - Στόχος η δημιουργία δικτύου εθελοντών στην Αρκαδία (pics,vid)

Δεκέμβριος 21, 2022 - 19:54
3 σχόλια

Μια πολύ όμορφη δράση για ένα σημαντικό σκοπό αποφάσισε να διοργανώσει το «Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης» την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στον χώρο του.

«Είπαμε να μην μείνουμε στις τυπικές ευχές» όπως μας είπε χαρακτηριστικά η κυρία Καραπάνου Μαρία πρόεδρος του «Κέντρου Ελληνικού Χορού Τρίπολης» και σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» (Τράπεζα εθελοντών μυελού των οστών του Ογκολογικού Βαρδινογιάννη) και τον σύλλογο Εθελοντών αιμοπεταλίων αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας «Προσφοράς Ζωής» να ενημερώσουν τους πολίτες της πόλης μας σχετικά με το πώς δίνοντας μυελό των οστών σώζουν μια ζωή.

Στον χώρο του κέντρου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δειγματοληψία μυελού των οστών, η οποία γίνεται με στοματικό επίχρισμα, δηλαδή με σάλιο και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κυριάκος Χρυσίδης πιστοποιημένος συνεργάτης από το «Όραμα Ελπίδα» και πρόεδρος του συλλόγου «Προσφορά Ζωής» Αλμωπίας, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθελοντών μυελού των οστών στην Αρκαδία σε συνεργασία με τον σύλλογο.

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις, γιατί στην προκειμένη περίπτωση το φάρμακο για τον άνθρωπο είναι ο άνθρωπος

Να υπενθυμίσουμε ότι κάποιος μπορεί να γίνει εθελοντής μεταξύ των ηλικιών 18 – 40 χρονών, ενώ το δείγμα παραμένει στον κατάλογο μέχρι την ηλικία των 65 ετών. Ο κ. Χρυσίδης επεσήμανε ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται την διαδικασία που ακολουθείται αν βρεθούν συμβατοί, καθώς η λήψη του μυελού γίνεται όπως η αιμοδοσία απλά και από τα δυο χέρια, χωρίς καμία επιβάρυνση στον οργανισμό του δότη. Παράλληλα, η κυρία Καραπάνου μας ενημέρωσε ότι τα μέλη του συλλόγου έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με την δράση, ενώ ήδη πολλά από τα μέλη είναι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Θα συνεχίσουμε τις δράσεις και με άλλους χορευτικούς συλλόγους, ποδοσφαιρικές ομάδες ενώ θα κάνουμε και δειγματοληψία από το σπίτι

Η δράση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 22:00 το βράδυ στον χώρο του Κέντρου Ελληνικού Χορού, στη Λαγοπάτη 35.

Μην χάσετε την ευκαιρία να χαρίσετε το ομορφότερο δώρο στον συνάνθρωπό σας αυτές τις γιορτινές ημέρες που δεν είναι άλλο από την υγεία.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Γίνε εθελοντής μυελού των οστών στο Κέντρο Ελληνικού Χορού


3 Σχόλια

@ArcadiapoPortal Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή σας σ αυτή μας την προσπάθεια!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.