Τρίπολη: Φωτιά σε χωράφι στην Κάρτσοβα – Παραλίγο να απειλήσει περιουσίες (pics)

Τρίπολη: Φωτιά σε χωράφι στην Κάρτσοβα – Παραλίγο να απειλήσει περιουσίες (pics)

Αύγουστος 25, 2021 - 19:30
8 σχόλια

Φωτιά σε χωράφι πίσω από το άλσος της Κάρτσοβας ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Αυγούστου στις 18:20.

Στο σημείο επιχείρησαν 3 πυροσβεστικά οχήματα και γρήγορα κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά πριν αυτή απειλήσει σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής η φωτιά έκαψε περίπου 7 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και προήλθε από σπινθήρα σε καλώδια κολώνα της ΔΕΗ που περνούν μέσα από τα χωράφια.

Ευτυχώς οι περίοικοι, μαζί με τους πυροσβέστες, σταμάτησαν τη φωτιά 15 μέτρα πριν το άλσος (περιέχει και τον παιδικό σταθμό της Μητρόπολης) και τα γύρω σπίτια.

Το δε άλσος έχει χρόνια να καθαριστεί από ξερά δέντρα, είτε από το Δασαρχείο, είτε από τον Δήμο, με κίνδυνο να πιάσει πολύ εύκολα φωτιά.

Φωτογραφίες arcadiaportal.gr

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Καθαρισμός άλσους? καλό ανέκδοτο των αρίστων,χωρίς χρηματοδότηση; μα τι λέτε τώρα αυτοί ξέρουν .

Για το συγκεκριμένο άλσος της Κάρτσοβας ποιός έχει την ιδιοκτησία και την εποπτεία του ; Το Δασαρχείο, το Δημαρχείο, η Εκκλησία (Μητρόπολη) ; Σε ποιόν ανήκει και το έχει σε αυτή την κατάσταση ; Με ξερά χόρτα στις γύρω ιδιοκτησίες και με γερασμένα και ξερά δέντρα μέσα στο άλσος ; Πλέον το άλσος, το μισό είναι κλειδωμένο και το άλλο μισό είναι επικίδυνο για πυρκαγιά !

Προστιμο για ακαθαριστο οικοπεδο στους ιδιοκτητες τους.Με το κτηματολογιο ευκολακι τους βρισκεις.Ολα απο τον Δημο τα θελουμε?Ακομα και να μας καθαριζει το σπιτι.5000 ευρω προστιμο και θα σογ πω αν δεν ξεκινησουν ολοι να καθαριζουν τα σπιτια και τα οικοπεδα τους.Απλα και νοικοκυρεμενα.

Η αυθαίρετη μάντρα στην Κάρτσοβα που έχει καταπατήσει τον μισό δρόμο, από ποιον φτιάχτηκε και γιατί ο δήμος και η αρμόδια διεύθυνση δεν παρεμβαίνει να την ξηλώσει. Μιλάμε για καταπάτηση δημόσιου χώρου.

Λίγα με την μητρόπολη μάγκες ,ο δέσποτας πρέπει να μαζέψει τον παρα ,δεν μπορεί να κάνει έξοδα

Η νομοθεσία λέει είτε το καθαρίζει ο ιδιοκτήτης είτε ο Δήμος και τον χρεώνει και με το ανάλογο πρόστιμο. Τον έλεγχο και την ευθύνη τον έχει ο Δήμος. Πρώτα Πρώτα πρέπει να καθαρίσει τα δικά του οικόπεδα και όχι μόνο τα πεζοδρόμια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.