Τρίπολη: Εορτασμός ημέρας μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Τρίπολη: Εορτασμός ημέρας μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μάιος 17, 2022 - 12:01
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Μανώλης Σκαντζός

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2022

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ωρας μέχρι της δυσης του ηλίου της 22ας Μαΐου.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καί Κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 22ας Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

10.30 Επιμνημόσυνη Δέηση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου.
Εκφώνηση ομιλίας από τον κ. Κυριάκο Σωτηριάδη, μέλος του Συλλόγου Ποντίων Αρκαδίας.

10.45 Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου και του Συλλόγου Ποντίων Αρκαδίας, στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση
του Εθνικού Ύμνου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.