Τρίπολη: Διαρρήκτες ναρκώνουν σκυλιά - φύλακες και εισβάλλουν σε σπίτια

Τρίπολη: Διαρρήκτες ναρκώνουν σκυλιά - φύλακες και εισβάλλουν σε σπίτια

Μάιος 20, 2022 - 13:15
1 σχόλια

Έξαρση παρατηρείται στο φαινόμενο των κλοπών σε σπίτια στην Τρίπολη.

Το τελευταίο διάστημα οι κλοπές σε σπίτια της πόλης «δίνουν και παίρνουν», με τους διαρρήκτες να μην σταματούν σε κανένα εμπόδιο. Ακόμη και τα σκυλιά που μπορεί να ζουν σε ένα σπίτι, δεν τους σταματούν. Χρησιμοποιώντας σπρέι, ναρκώνουν τους σκύλους και παραβιάζουν τα σπίτια είτε από παράθυρα είτε από πόρτες αυλής.

Συνήθως οι επιτήδειοι δρουν σε ομάδες των τριών. Ο ένας φυλάει «τσίλιες» ενώ  οι άλλοι δυο προσπαθούν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Καλό θα ήταν οι περίοικοι αν αντιληφθούν ξένη παρουσία σε σπίτι γείτονα να μην μείνουν απαθείς, αλλά να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη και την Αστυνομία. Παράλληλα, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν απομακρύνονται από το σπίτι τους, ασφαλίζοντας καλά όλες τις εισόδους τους σπιτιού τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είχε τεθεί –για ακόμα μία φορά- στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, με αφορμή τις κλοπές που γίνονται σε σπίτια στα χωριά του Δήμου. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι, καθώς οι επίδοξοι διαρρήκτες μηχανεύονται χίλιους δυο τρόπους για να εισβάλλουν στις οικίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που αντιλαμβάνονται ύποπτα οχήματα στους χώρους κυρίως των συγκροτημάτων πολυκατοικιών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι επιτήδειοι είναι τόσο αδίστακτοι που «μπουκάρουν» σε διαμερίσματα χαμηλών ορόφων ακόμα και από το μπαλκόνι, μέρα μεσημέρι.

Η Ελληνική Αστυνομία Συμβουλεύει:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΛΟΠΕΣ

  • Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας µηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.
  • Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαµερίσµατος µε κλειδαριά ασφαλείας.
  • Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόµα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για µικρό χρονικό διάστηµα.
  • Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγµατα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος µέσα στο κτίριο.
  • Τα συστήµατα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες σας
  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη.
  • Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγµατα.
  • Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των µπαλκονιών.
  • Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους. 
  • Όταν µετακοµίζετε να αλλάζετε τις κλειδαριές και τα κλειδιά. Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά της οικίας σας, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.
  • Μην αφήνετε ποτέ µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.
  • Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος.
  • Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστηµα συναγερµού - ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΜΕΛΑΧΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ -ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ - ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ Η ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΩΝ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ) ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΜΠΟΥΚΑ" ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 5 -10 ΛΕΠΤΑ ΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΘΕΛΕΙ 20-25......ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.