Τρίπολη: Διαμαρτυρία των Σχολών Οδηγών Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνάντηση με τον Π. Νίκα (pics,vid)

Τρίπολη: Διαμαρτυρία των Σχολών Οδηγών Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνάντηση με τον Π. Νίκα (pics,vid)

Απρίλιος 19, 2021 - 12:42
8 σχόλια

Μεγάλη διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή διοργάνωσαν οι Σχολές Οδήγησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 19 Απριλίου στην Τρίπολη. Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν περίπου 150 σχολές οδηγών από όλη την Περιφέρεια.

Η πομπή των αυτοκινήτων έφθασε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Χρήστος Καλαμαράς και αντιπροσωπεία των επαγγελματιών συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Καλαμαράς, απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είπε: «Σε μια δυναμική κινητοποίηση,  σας επιδίδουμε ένα μνημόνιο με τα αιτήματα που έχουμε, που μας ανάγκασαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, που δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω». Ο κ. Καλαμαράς ακολούθως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 27 Ιανουαρίου, όταν ο ίδιος, εκπροσωπώντας τις σχολές οδηγών, μετέφερε τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου για οικονομική ενίσχυση, ζητώντας ένα πρόγραμμα στήριξης, αφού ο συγκεκριμένος ΚΑΔ εν πολλοίς βρέθηκε εκτός του προγράμματος που «έτρεχε» τότε.

Έχουμε να δουλέψουμε περίπου 3 χρόνια. Οι πάγιες δαπάνες τρέχουν σε καθημερινή βάση. Σας ζητάμε να επιδώσετε κάποια από τα αιτήματα που έχουμε στην κυβέρνηση.

Ο κ. Νίκας απάντησε: «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, λυπάμαι διότι ως τώρα δεν έγινε κατορθωτό να σας βοηθήσουμε, Την απόφαση την δώσαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης, διότι είναι αρμόδιο για το τι εντάσσεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα και τι δεν εντάσσεται. Έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα 2021 -2027, και το δεύτερον, να έχουμε μια συνάντηση τον Ιούνιο διότι έχουμε κάτι στο μυαλό μας».

«Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Καλαμαρά, ώστε όπου υπάρχουν προβλήματα να παρεμβαίνουμε», επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Στο αίτημα των εκπαιδευτών να οριστεί ένας θεματικός αντιπεριφερειάρχης για το αντικείμενο των εκπαιδευτών οδήγησης, ο κ. Νίκας απάντησε: «Το υπουργείο είναι Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για κάθε ΠΕ έχει οριστεί ο οικείος χωρικός αντιπεριφερειάρχης, δεν γίνεται να υπάρχει και χωρικός και θεματικός. Σε όλες τις Περιφέρειες είναι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος, με ενδιαφέρει να δούμε χωριστά τα αιτήματα σε κάθε περιφερειακή ενότητα, έχω πει στον κ. Μισθό να αναλάβει αυτόν τον ρόλο σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Δείτε τέλος τις δηλώσεις που έγιναν από του εκπροσώπους των σχολών οδηγών μετά την συνάντηση. Πρώτος μίλησε ο κ. Καλαμαρά, κ. ο Σακελλαρίου από την Κορινθία και ο κ. Παναγιωτίδης από την Αργολίδα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Διαμαρτυρία των Σχολών Οδηγών Περιφέρειας Πελοποννήσου


8 Σχόλια

Ποιος θα τους μαζέψει και ποιος θα τους βάλει χέρι φορολογικά;;;; Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί λίγο σοβαρά και το ΣΔΟΕ;;;;

έχουν και για τα δισεγγονά τους Ο γιος μου φοιτητής με 450 δίπλωμα όλα και εδώ 750 Α και αν κοπείς θέλουν πάνω από 150 ενώ το παραβολο είναι κανά 10ευρω

ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ? ΔΙΑΒΑΖΩ 450ΑΡΙΑ ΚΑΙ 150ΑΡΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ. ΕΓΩ ΚΟΠΗΚΑ ΣΤΑ ΣΗΜΑΤΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΕΔΩΣΑ 20 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΒΟΛΑ (2Χ10) ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. ΕΚΑΝΑ ΜΟΛΙΣ 10 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥΣΤΟΙΧΙΣΕ ΟΥΤΕ 500 ΕΥΡΩ ΠΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

Καλά και αυτοί σήμερα τα θυμήθηκαν και ξεκίνησαν τις απεργίες ; Κάτι δεν κολλάει εδώ

Σου λένε: σε όλους δίνουν, κάτι θα πάρουμε κ εμείς. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.