Τρίπολη: Διαμαρτυρία κατοίκων για την μονάδα στο Αθήναιο – «Να τα φορτώσουν και να φύγουν, δεν τους θέλουμε» (pics,vid)

Τρίπολη: Διαμαρτυρία κατοίκων για την μονάδα στο Αθήναιο – «Να τα φορτώσουν και να φύγουν, δεν τους θέλουμε» (pics,vid)

Οκτώβριος 06, 2021 - 19:31
5 σχόλια

Συγκέντρωση κατοίκων στο ΠεΣυ κατά της μονάδας επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων στο Αθήναιο

Έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που συνεδρίασε διά ζώσης την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Δ.Ε. Βαλτετσίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων στο Αθήναιο.

Οι κάτοικοι είχαν αναρτήσει πανό στο κτίριο που έλεγε «Όχι στη χαβούζα – Ανάπτυξη με προστασία της υγείας».

Σε δηλώσεις τους κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων, ζήτησαν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της περιφέρειας να προβούν σε ελέγχους στην μονάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν ξεκινήσει παράνομα οι εργασίες.

Αρχικά ο κ. Νίκος Τσάγκαρης κάτοικος Αθήναιου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει μέχρι να απομακρυνθεί η μονάδα από το χωριό. «Δεν κάνουμε πίσω με τίποτα, μέχρι τέλους και άδεια να τους δώσουν, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε, δεν θα μας διώξουν από τα σπίτια μας, για να έρθει το «βρωμοεργοστάσιο».

Στην συνέχεια ο Τσάγκαρης Ηλίας πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Αθήναιου και Μαρμαριάς, μίλησε για την περιοχή και για την ανάπτυξή της η οποία θα σταματήσει εάν ξεκινήσει η μονάδα να λειτουργεί και να μολύνει το περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και κάτοικος της περιοχής κ. Αριστείδης Μπρουμάς μίλησε για την απόφαση του ΕΚΑ υπέρ του αγώνα των κατοίκων, σημειώνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή, έχει ήδη επιβαρυνθεί πολύ περιβαλλοντικά, ύστερα και από την εγκατάσταση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην κοντινή Παλαιόχουνη.

Να πάει η αστυνομία, ο δήμος η περιφέρεια, να δούμε με τι άδειες δουλεύουν

Κατά την συνεδρίασή του το ΠεΣυ συζήτησε για το θέμα με την περιφερειακή σύμβουλο των «Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο» Τζένη Δημητρακοπούλου, να ζητά να της δοθούν τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί, για την υποβολή της προσφυγής. (δείτε ΕΔΩ).

Στην  συνέχεια ο περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ των κατοίκων τονίζοντας ότι η περιοχή είναι ιδιαιτέρα επιβαρυμένη και ότι δεν έπρεπε να γίνει η μετεγκατάσταση της μονάδας από τα Λεχαινά λόγω του ιστορικού της.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Συγκέντρωση κατοίκων κατά της μονάδας στο Αθήναιο


5 Σχόλια

Να μας πουν ομως οι κατοικοι , που ολοι βλεπω ειναι πανω απο 50 , πως και που θα δουλεψουν τα παιδια τους και πώς δεν θα ερημωθεί το χωριο τους και η περιοχη.φιλικα και ηρεμα παντα....

Αυτή είναι η ανάπτυξη που λέει ο Ραν ταν πλαν και του Μπουμπουκου .Όλη η Ελλάδα χαβούζα της Ευρώπης

Όχι στην χαβούζα, όχι στις φυλακές, όχι στο εργοστάσιο με τα σκουπίδια, όχι στο ένα, όχι στο άλλο, σε όλα όχι. Η Τρίπολη και η Αρκαδία γενικότερα σε λίγα χρόνια θα έχουν τεράστιο πρόβλημα. Το εργοστάσιο της ΔΕΗ δεν παρέχει τις θέσεις εργασίας που έδινε κάποτε, ούτε τους τρελούς μισθούς άλλων εποχών. Αυτά, σωστά, τελείωσαν. Άρα χρειαζόμαστε ιδιωτικές επενδύσεις να αναπληρώσουν τις θέσεις εργασίας. Ακούω τον Περιφερειάρχη να λέει ότι ο φάκελος είναι πλήρης και άψογος ΑΛΛΑ διαφωνεί με το έργο. Το πιο εύκολο είναι να λες όχι. Το δύσκολο είναι να βρίσκεις λύσεις.

Τα παιδιά τους είναι διορισμένα και κανείς τους δεν μένει στα «αγαπημένα τους χωριά».

05.36@ Βρε στόκε είχες αυπνίες και στις 5 και μισή το πρωί σου ήρθε για να γράψεις την π@π@ριά σου ;; Βάλτο καλά στο τσερβέλο σου ότι ο Κυριάκος θα σας πάρει και τα σwβρ@κ@ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.