Τρίπολη: Διάλεξη Κίσσα και νέα στοιχεία για τον τάφο του Επαμεινώνδα στη Μαντινεία (pics,vid)

Τρίπολη: Διάλεξη Κίσσα και νέα στοιχεία για τον τάφο του Επαμεινώνδα στη Μαντινεία (pics,vid)

Μάιος 20, 2022 - 22:06
4 σχόλια

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «Η Μάχη της Μαντινείας (362 π.Χ.) – Νέες αρχαιολογικές παρατηρήσεις», από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνο Σ.Ι. Κίσσα στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου, η οποία παρουσίασε τον κ. Κίσσα και τον γνώρισε στο κοινό μέσα από  το πλούσιο βιογραφικό του.

Στη συνέχεια στο βήμα βρέθηκε ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς κ. Κίσσας, ο οποίος αρχικά έδωσε το ιστορικό πλαίσιο της μάχης της Μαντινείας. Στη συνέχεια, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το πώς οδηγήθηκε σε άμεση συνεργασία με τον κ. Κεχαγιά, ορειβάτη και λάτρη της αρχαίας κληρονομιάς, από την Αρκαδία, στο πού ενδεχομένως βρίσκεται ο τάφος του Επαμεινώνδα.

Έγινε μια εκτενής αναφορά στις κινήσεις που ακολούθησαν μετά από αυτοψίες στην περιοχή και εύρεση οστράκων, που τελικά οδήγησαν στην ενημέρωση των τοπικών αρχών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μέρος από την ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Κίσσα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αρχαιολογική διάλεξη με θέμα τη μάχη της Μαντινείας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο


4 Σχόλια

O ταφος του Επαμεινώνδα είναι στην Μεγαλοπολη ,στον χώρο του αρχαίου θεάτρου ,αν αποφασίσουν για σοβαρές ανασκαφές θα βρεθεί .

αν είναι εκεί τόσο καιρό τι κάνατε για την ανεύρεση του; τα ευρήματα είναι σημαντικά και αν είναι όπως τα λένε αμφιβάλλω αν θα βρουν τρύπα κάποιοι να κρυφτούν. όταν αναφέρθηκε ο αρχαιολόγος στην ανικανότητα της πολιτείας για προσλήψεις έσπευσε η υπεύθυνη πολιτισμού να καλύψει την κατάσταση με έμμεση δήλωση. ηρέμησε αγαπητή μου δεν θα σας θίξει κάποιος το ιερό τέρας που ακούει στο όνομα Μενδωνη.

@15:04 Έχεις δίκιο. Δεν είναι τάφος. Είναι μπάφος. Σαν κι αυτόν που κάνεις και δεν βλέπεις μπροστά σου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.