Τρίπολη: Δεκάδες προσπάθειες εξαπάτησης των πολιτών μέσω μηνυμάτων

Τρίπολη: Δεκάδες προσπάθειες εξαπάτησης των πολιτών μέσω μηνυμάτων

Σεπτέμβριος 16, 2021 - 16:04
0 σχόλια

EUROKINISSI

Τρίπολη, απόγευμα Πέμπτης. Μια παρέα απολαμβάνει το καφεδάκι της και τη συζήτηση, όταν τα κινητά τηλέφωνα χτυπούν... κατά ριπάς στο τραπέζι. Τα μηνύματα παραπάνω από ύποπτα, ωστόσο δεν είναι δύσκολο να ψαρώσεις και να τα ανοίξεις.

Τι αναφέρουν; Ότι διαπιστώθηκε ύποπτη συναλλαγή στον λογαριασμό σου και πρέπει να μπεις στην εφαρμογή αν ελέγξεις, πατώντας τους κωδικούς σου και ουσιαστικά δίνοντας το περιεχόμενο του τραπεζικού σου λογαριασμού στους επιτήδειους.

Σε άλλη περίπτωση, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η τράπεζα, υποτίθεται, ζητεί την επικαιροποίηση των στοιχείων σου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες αναρτούν στις σελίδες τους το μήνυμα που αναφέρει ότι ποτέ δεν θα ζητήσουν επικαιροποίηση στοιχείων ηλεκτρονικά, μέσω e-mail ή μέσω SMS. αλλά ο οποιοσδήποτε που δεν έχει τον νου του μπορεί να εξαπατηθεί.

Επομένως, τα μάτια μας δεκατέσσερα, και καλό είναι όταν γίνεται απόπειρα απάτης, να το αναφέρουμε στην Αστυνομία.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.