Τρίπολη: Απατεώνες παριστάνουν τους φαρμακοποιούς και ζητούν προσωπικά δεδομένα

Τρίπολη: Απατεώνες παριστάνουν τους φαρμακοποιούς και ζητούν προσωπικά δεδομένα

Σεπτέμβριος 15, 2021 - 10:41
0 σχόλια

Ιδιαίτερα συνηθισμένες είναι πλέον οι τηλεφωνικές απάτες, με τους επιτηδείους να βρίσκουν διάφορα προσχήματα για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Πριν από λίγες μέρες, αναγνώστες μάς κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν κλήση από έναν άγνωστο αριθμό κινητού τηλεφώνου και όταν απάντησαν, ένας άνδρας στην άλλη γραμμή τούς ζήτησε τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας.

Συγκεκριμένα ο απατεώνας συστήθηκε ως φαρμακοποιός από την Τρίπολη, που δήθεν διατηρεί φαρμακείο στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, σημειωτέον χωρίς να πει το όνομά του, και ζήτησε από τον καταγγέλλοντα να του δώσει τον αριθμό της τραπεζικής τους κάρτας, προκειμένου να γίνει η πληρωμή προϊόντων.

Ο αριθμός έχει καταχωριστεί στο διαδίκτυο ως επικίνδυνος. Με κάθε επιφύλαξη, σας δίνουμε τα τελευταία ψηφία του αριθμού «ΧΧΧΧΧΧ9111».

Καθώς κάθε λογής επιτήδειοι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα των πολιτών, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δίνουν τα στοιχεία τους, ακόμα και αν ακούγονται πειστικοί εκείνοι που τα ζητούν. Ακόμα, οι πολίτες που πέφτουν θύματα απάτης οφείλουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά στις Αρχές, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των επιτήδειων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.