Τον τρόπο να ανοίξει ξανά το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου αναζητεί ο Δήμος Τρίπολης

Τον τρόπο να ανοίξει ξανά το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου αναζητεί ο Δήμος Τρίπολης

Οκτώβριος 30, 2019 - 20:54
4 σχόλια

«Ανοίγουν τα σπίτια μέρα μεσημέρι...» - Πρόταση ακόμα και για συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης ετέθη στο ΔΣ

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ετέθη από τον κ. Σταμάτη, μέλος της δημοτικής παράταξης "Τρίπολη Αλλάζουμε τα δεδομένα" από την ΤΚ Λεβιδίου, το ζήτημα της αυξημένης εγκληματικότητας στα χωριά του Δήμου Τρίπολης: «Μέρα μεσημέρι μπαίνουν μέσα στα σπίτια στο Λεβίδι. Δεν λέμε να παρέμβουμε με ψηφίσματα, δεν γίνεται τίποτα έτσι, πρέπει να βρεθεί τρόπος να παρέμβουμε να επαναλειτουργήσει το ΑΤ στο Λεβίδι».

Θέλω να μεταφέρω την ανησυχία των κατοίκων μετά τα κρούσματα διαρρήξεων και τις κλοπές αυτοκινήτων,  δεν είναι τυχαίο ότι αυτά γίνονται μετά το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων,  ο κόσμος ανησυχεί πολύ

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιούμης απάντησε: «Σε όλο τον Δήμο είναι τα προβλήματα. Κάναμε μια σύσκεψη με τον αστυνομικό διευθυντή και με τον διοικητή του τμήματος, έχει έξαρση το πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο. Για εμάς είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Η ηγεσία της Αστυνομίας στον Νομό διαμαρτύρεται για έλλειψη μέσων. Πρέπει και οι πολίτες να έχουμε τον νου μας. Δεν λέω να πάρουμε τον Νόμο στα χέρια μας, δεν λέω οι πολίτες να γίνονται ρουφιάνοι, αλλά να ενημερώνουν, αν βλέπουν κάτι στη γειτονιά τους. Η Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα επάρκειας και ζητάει τη βοήθειά μας. Να πάμε και πάλι στην Αθήνα και να ζητήσουμε, αφού έχει επιδεινωθεί η κατάσταση, να επανέλθει το ΑΤ στο Λεβίδι».

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε σε έναν συγκεκριμένο Νομό, όπου έγινε κινητοποίηση και δεν έκλεισαν αστυνομικά τμήματα, θυμίζοντας ότι ο Δήμος δεν πήγε στη σύσκεψη στην Αθήνα, όταν είχε τεθεί το θέμα. «Ας πάμε πάλι μαζί στο υπουργείο με την πρόταση να καλύπτουμε έξοδα στο τμήμα, και να λειτουργήσει και πάλι.»

Ο κ. Κοσκινάς έθεσε την πρόταση ο Δήμος να κοιτάξει πώς θα βοηθήσει από τη μεριά του με αυτό το πράγμα, όπως γίνεται σε Λάρισα και Βόλο, δηλαδή εταιρίες σεκιούριτι. «Να δούμε πόσο στοιχίζει, να το κοιτάξουμε».

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι το 2012 μείωσαν στο μηδέν το ενοίκιο του ΑΤ Σταδίου και ότι είχαν αναλάβει όλα τα έξοδα, και γι' αυτό τα τμήματα δεν έκλεισαν νωρίτερα. Ακόμη, πρότεινε τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διασύνδεση μεταξύ της Αστυνομίας και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και, ίσως, όπως είπε, καλό θα είναι να μην ανακοινώνονται οι περιπολίες των κινητών μονάδων της Αστυνομίας, ώστε να μην ειδοποιούνται με αυτόν τον τρόπο οι κακοποιοί για το πού... να μην «χτυπήσουν».


4 Σχόλια

Και που να βγεί ο Αλ Μπαγκντάντι στην γύρα με τα 4Χ4 με πολυβόλα. ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ χρειάζεται όπως κάνουν οι προηγμένες χώρες (Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία)

ΟΣΕΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.....ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝ/ΚΟΙ ΒΛΑΣΗ . ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ….ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.......

είναι όλοι στο κόλπο. Πολιτικάντες. Αν κόπτονταν για το κλείσιμο της αστυνομίας οι Δημαρχαίοι , οι Τατούληδες κλπ θα κατέβαζαν τον κόσμο στο δρόμο ΤΟΤΕ. Τώρα είναι αργά. Τα χωριά ήδη γεύονται την εγκληματηκότητα στο πετσί τους. Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Το ίδιο παραμύθι παίζεται και με την ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Τώρα "μούγκα" όλοι οι τοπικοι αρχοντες, χλιαρά πράματα. Σε 5 χρόνια που θα ρημάξει η περιοχή θα ψάχνουμε "περσινά ξινά σταφύλια"

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.