Θέρμανση στα σχολεία: Πόσα χρήματα θα λάβουν οι Δήμοι της Αρκαδίας από την έκτακτη επιχορήγηση του ΥΠΕΣ

Θέρμανση στα σχολεία: Πόσα χρήματα θα λάβουν οι Δήμοι της Αρκαδίας από την έκτακτη επιχορήγηση του ΥΠΕΣ

Σεπτέμβριος 29, 2022 - 14:45
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Στο ΥΠΕΣ υπέγραψαν σήμερα νέα έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ, για τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την εξασφάλιση της θέρμανσης των παιδιών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας.

Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί, φέτος, η ενίσχυση όλων των Δήμων της χώρας με έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και των σχολικών επιτροπών τους για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

Τα ποσά για την Αρκαδία:

ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 17.500 ευρώ

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 14.030 ευρώ

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 12.725 ευρώ

ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 11.340 ευρώ

ΤΡΙΠΟΛΗΣ 70.700 ευρώ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.